Slovenija ima 212 občin in "BG občino" (imenovano po nosilki projekta odcepitve..)! Večina je podeželskih, malo je mestnih, ena (prestolnica) pa prevladuje z močjo in vplivom in...Centralizem?

Tudi v Kranju ga zagotovo zaznamo kaj hitro. In kdo je tisti, ki ga je skozi tri desetletja "ustvaril"!? Tisti, ki odločajo. Tisti, ki upravljajo z mestnim denarjem. Tisti, ki narekujejo razvoj! Med njimi je že šest let tudi tista svetnica, ki zdaj želi Kranj razdeliti, razparcelirati. Kdaj in kako ji je to šinilo v glavo, kdo ji je vcepil to zamisel, ve le ona - mi pa se sprašujemo o njeni legitimnosti, da karkoli še ureja in odloča v mestni občini Kranj.

Podeželje je v preteklosti v Kranju odigralo pomembno vlogo. Vladala mu je Stranka za napredek krajevnih skupnosti! In so te tudi napredovale, če so "lokalni baroni" bili pri občinskem koritu. Pa je svak tega svetnika sklepal milijonske posle z občino in je pri drugem svetniku vsa družina bila še kako vpeta v posle njihove krajevne skupnosti! Župan je bil "njihov"! Da ne pišem o svetnici, ki je - na primer - tajnica ene krajevne skupnosti in predsednica sveta sosednje pa še v tretji sodeluje! Podeželje je zmagalo, ko smo se odpovedali svojemu odlagališču odpadkov, ki jih zdaj zato prekleto drago plačujemo drugim, da jih odpeljejo. Pa še bi lahko naštevali, kaj vse se je na kranjskem podeželju že dogajalo.

In kaj se bo? Zopet odvisno od 32 tistih, ki za zdaj še ostajajo naši svetniki in svetnice. Kako zanimivo: na naše vprašanje o tem, kako gledajo na razdelitev njihove (?) občine na dve, so se oglasili župan, dva podžupana, svetnik in svetnica. Ostali? Tisti, ki so na volitvah lajnali cele litanije o ljubezni do Kranja? Ne. Niso dolžni odgovoriti javnosti. Bodo pa dolžni prej ali slej volivcem povedati, kako so se odzvali na norost leta 2020....

Ko rečem Kranj, mislim na Golnik in Praše in Planino in...