Včasih je treba biti oster. Po čem dajemo skupaj na skupni imenovalec poslanko in mestno svetnico? Barbara Gunčar in Mateja Udovč na naša vprašanja ne odgovarjata. Se bojita težkih vprašanj o težkih temah? No, političarki sta ob tem zgovorni tam kjer so vprašanja iz učbenika o "nevarnih novinarjih" bolj prijazna. Pa nismo užaljeni, to je velik kompliment za Trmo, ki je - na primer - včeraj dosegla enega rekordnih odzivov na občino Golnik, ki bo nastala na severu kranjske, sedanje...

Se spomnite vojaka iz vojne za Slovenijo: "Oni kao oče da se odcepe a mi kao ne damo!" (oni bi se odcepili,mi pa jim ne dovolimo). Bil je vojak armade, ki je bitke izgubila, mi pa smo se odcepili. Smo zdaj obrnili ploščo, ko je na vrsti demokratično odločanje o tem, da bo v Predosljah sedež nove občine, ki se bo imenovala Golnik!?

To je projekt dveh (pro)padlih političark. Ena je s svojo stranko vsej Sloveniji pokazala, kaj je. Druga je želela biti županja Kranja, po neuspehu pa bi svojo občino. Kot pravi poslanka Udovčeva, bo to "projekt koalicije" zdaj, ko jo je v past ujela Barbara Gunčar. Kar pomeni podporo mestnih svetnikov a la Branko Grims (močan člen SDS), Mateje Dolenc (predsednica NSi Kranj), SMC v Kranju sploh nima svetnic in svetnikov! Koalicija (tako dami iz kranjske politične močvare) bosta sledili dvema političarkama, ki prav po ničemer nista do zdaj pomagali Kranju - zato ga razbijata!?

Odločili bomo ljudje. Fraza? Ne, v tem primeru pač ne. Jezditi na valu nezadovoljstva z oblastjo je že videna taktika vseh, ki so v opoziciji. Ampak: Udovčeva ni v opoziciji, Gunčarjeva pa je tam pristala, ker je ugotovila, da lončka pri sedanji oblasti ne bo pristavila.

Moramo biti jasni in konkretni: NISTA VEČ KRANJSKI POLITIČARKI. NISTA NAŠI. MOJI NISTA BILI NIKDAR, KER JU NISEM VOLIL (PRIZNAM ODKRITO). TAKO JU JE TREBA VZETI. LEGALNO IN LEGITIMNO IGRATA POKER S KRANJEM. OBE STA DANES (ŠE) OBČANKI KRANJA, KI GA ŽELITA RAZBITI. VSE TO JE KLAVRNA PODOBA POLITIČNIH KARIER DVEH POLITIČARK, KI IGRATA IGRO V ZAKULISJU. PREJ ALI SLEJ PA BO TREBA NA PLAN S KARTAMI IN IGRATI NA VSE ALI NIČ. JAZ JIMA NAJAVLJAM - NIČ.