Poslanci se odločajo po svoji vesti, nam sporočajo konvertiti vseh strank in prepričanj, najbolj pa Desusova trojica. Zdaj pa očitno poslanka iz Kranja dokazuje, kako je mogoče živeti v Kranju, delati pa za njegovo razbitje. Z vso legitimnostjo poslanske funkcije, seveda! Gospa, ki je v političnem življenju Kranja dejansko ni bilo in je ni, se je odločila v navezi z Barbaro Gunčar, mestno svetnico in pobudnico razbitja, Kranj prepoloviti. Tako, da bodo Golnik, Kokrica, Goriče...nova občina!

Jasno je, da je pobuda o posvetovalnem referendumu resno politično dejanje Kranjčanke, ki pa seveda ima okvirje - SMC je stranka, ki bo dala podporo razbitju Kranja!? Opala: ne bo dovolj - sodelovati mora največja stranka SDS z Janezom Janšo na čelu in Brankom Grimsem, kranjskim poslancem. Še en Kranjčan proti Kranju /takemu kot je zdaj/!? Da o Mateju Toninu in njegovi NSi ne pišemo...

Kot Kranjčan lahko rečem in zapišem: nisem član nobene stranke od leta 1991 dalje. Kar je države Slovenije me strankokracija ni prepričala. Ko vidim početje kot se ga loteva Mateja Udovč, stranke dejansko zasovražim. Ker so vzvodi za početja, ki so zame škodljiva. Ne, Kranj ni idealna občina z idealno oblastjo - je pa sposobna približka temu idealu. In še tole: da ga razbijajo ljudje, ki v njem živijo in za povrh še lokalna političarka, ki je od iste občine prejemala in prejema denar za svojo funkcijo, stranko, je za - bruhat!

Bomo videli, kako se bodo opredelili tisti, ki imajo Kranja polna usta, ko gre za kako korist. Nova občina po načelu "hišniškega kadrovanja" na Kokrici se nam zdi vzorec, a roko na srce: povsod je bolj ali manj enako. Nekaj je gotovo: MATEJA UDOVČ JE PREFRIGANA POLITIČARKA, KI ZADNJO BRCO SVOJE "KARIERE" NAMENJA MESTU IN OBČINI KJER ŽIVI! NJENO POČETJE JE POTUHNJENO IN POMENI ZAKULISNO UNIČEVANJE NJENE OBČINE KOT JO IMAMO.

Sem ponosen občan Kranja. Takega kot je. Kdor želi in hoče drugače, naj se pridruži Mateji, Barbari in podobnim. In prav je, da pridejo v parlamentu ali še prej na dan tudi stališča SDS, NSi....da vidimo, kdo razbija kar imamo.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar - občan Kranja in Kranjčan s srcem