Pingpong z voditeljem Resnice je resnica o naši politični sceni: levi in desni si ga (z medijsko podporo svojih novinarjev in medijev) podajajo kot žogico - vaš je...ne vaš je...ipd. Verjetno vas ni malo, ki ste tako politično igro sprejeli in bivšega policista-specialca, varnostnika, podjetnika, fizičnega delavca skušate stlačiti v predalček, ki se vam zdi ustrezen. Kakšna zabloda!

Zorana Stevanovića je ustvarila človeška neumnost, ki jo oblikuje kot glino v anticepilsko celoto kjer ni nobenega programa, nobenih rešitev. Vsi, ki množici ponudijo razlage, imajo težave. Kdor jim pa ne ponuja zahtevnih razlag ampak jim ponuja preproste odgovore, ima lažje delo.

Kaj sem kot novinar Trme in Dnevnika prej dojel? Resnica je, da Zorana Stevanovića ves čas spremljajo zgodbe o nasilju. Fizičnem in še kakšnem. O tem, da se ga ljudje bojijo. Da je pritisnil na priče ob tem, ko je želel uprizoriti zavarovalniško goljufijo. O tem, da je uporabil fizično silo in zato moral iz policije. O tem, da je udaril človeka v bifeju. O tem, da je tepel dva sodelavca v tujini. Ni res.

Resnica je tudi to, da se v zvezi z Zoranom Stevanovićem neprestano prepleta - denar. Kaj je plačal z našim denarjem, kako je komu rihtal službo s političnim vplivom, kako je prejemal državno pomoč in obenem delal v tujini ipd. Vedno znova gre za njegov žep. In kako je izgubil tožbo in z njo denar. Ni res.

In zakaj pišem "ni res". Ker nikdar nisem nikogar obtoževal česa, če nisem prej od njega zvedel, kaj si o tem misli. In ta "ni res" ima torej podlago tudi v tem, da je Zoran Stevanović odklonil pojasnila o resnici. Tisti, ki je pisana z malo in lahko o vsakem vse pojasni. Če on to hoče.

Fenomen torej ni v visoki politiki. Fenomen ni v tem, čigav je Zoran, problem je v tem, da ima težavo s pojasnili o svojih ravnanjih. In kaj je naša težava? Da premnogi verjamejo, da ni virusa, da se ni treba ali se ne smeš cepiti, da ni nič počel, česar ne bi smel, da ni bilo ne nasilja, ne spornih drugih ravnanj.

Slovenskim medijem bi moralo biti nerodno, ker niso povzeli njegove izjave iz marca lani, ko je zanikal nevarnost virusa na odprti, javni sceni mestne politike. Kot je sklical sejo nekega javnega podjetja v bifeju. Trma ima za vse to jasne dokaze. To je res.

Resnica in resnica sta dva pojma. Največji paradoks vsega je ime stranke, ki jo je ustanovil človek, ki ima težave z - resnico. Trma je edini medij, ki ga spremlja vse politično življenje dosledno in, ki ima dolg seznam vprašanj na katera ne zmore, zna, noče odgovoriti. To je resnica. In danes on od vseh okoli sebe terja odgovore?

Tak seznam žaljivk kot mi ga je namenil kranjski politik, ki oznanja Resnico, mi ni namenil nihče. Pa vendar vztrajno iščem resnico o njegovih početjih. In vedno stojim za zapisanim. Da se zmotim? Je res. Da naredim napake? Je res. Če pa bi mi kdo zastavil vprašanje, kdo še ni nikoli priznal niti ene svoje napake, bi eno ime in priimek izstreli lahko v sekundi. Resnica je to.