Bili bi naivni, če bi delovanje Športne zveze ne analizirali s pomočjo popkovnice, ki daje tej organizaciji kakih dvajset jurjev letno iz - naših žepov! Bistvo: to naj bi bila široka športna zveza, ki pa letno pripravi dejansko en dogodek in stane omenjeno vsoto!?

Plačila potekajo kajpak iz občinske blagajne na zavod za šport od tam pa Tadeju Peranoviču in ostalim. Ne trdimo, da je po vsebini kaj narobe, ker za storjeno veljajo samo računi...ampak zanimivo je nekaj drugega. Občinska revizija je že jasno povedala, da je to primer posrednega, obvodnega in spornega financiranja. Če pomislimo, koliko kranjskih klubov prejme dvajset tisočakov za celoletno dogajanje, je seveda omenjena vsota za bolj ali manj širši javnosti neznano zvezo kjer pobirajo še astronomsko članarino, lahko vprašljiva.

To je še ena zgodba o tem, da pač pravi ljudje na pravih mestih delajo kar hočejo. Je - na primer - zadolžena za družbene dejavnosti gospa Hrovat že preverila dejstvo, da Športna zveza Kranj ne zmore sklicati zbora članov, ker nihče (ali vsaj premalo...) noče delati v organih!? Kar pomeni, da bi se moral ta veliki porabnik denarja za šport - ukiniti sam. Tadej Peranovič je odgovoren za to. Rešitev, da bodo volili pač naslednje ali....?.....leto, je smešna, nelegitimna in morda nezakonita. Je morda šef Športne zveze res "zaščiten" zaradi športa in kluba iz katerega izhaja, je zgolj in samo ugibanje. Vsekakor pa tako ŠZ Kranj kot župan (preko Hokejske zveze...) lahko zagotovita dva pomembna glasova v petek, ko se bo odvijalo pravo "klanje" za stolček šefa Olimpijskega komiteja....

Pa to so igre, ki potekajo bolj ali manj mimo Kranja. A v športnih krogih velja predvidevanje, da bo Bor Rozman (do nedavnega direktor mestne uprave) postal pri Bobincu generalni sekretar OK Slovenije, če bo slednji izvoljen. Možno in zakaj ne? Če bo izpolnil pogoje, seveda. Predsednik OK kadruje v komiteju in športu, župan pa v Kranju....Bo torej Tadej Peranovič res tudi novi direktor Zavoda za šport Kranj kjer se razpisa danes zaključuje? Zakaj pa ne, če izpolnjuje pogoje?

In zaključek vsega tega je tudi na dlani: na oko povsem nedolžen glas podpore v Ljubljani v Kranju ni naobeno naključje ali "demokratična volja ljudstva" ali športnikov ali...Ne, gre za igro interesov kjer ni treba nič drugega, kot jo enostavno - priznati. To pa je težko, ker take igre ne igrajo na odru ampak za njim....Ne samo v športu, ne samo v Kranju.

Miran Šubic, ki bom opisal, kako so me nekoč "nategnili" kot člana predsedstva tiste športne zveze, ki je bila potem ukinjena. Ta nova pa me na tiste čase spomni bolj kot bi mi bilo všeč.