Kaj dolguje mestni politik kranjski javnosti in kaj ga je spraševala (javno in osebno) tudi Trma? Pojdimo od konca: kot mestni politik je za svojo svetniško skupino naročil pohištvo, ki ga je MO Kranj šele po poizvedovanju našla - v njegovi domači hiši!? Prav tako bomo z zanimanjem prebrali odgovor, kako je denar za njegovo svetniško skupino porabil za "umetniške storitve" pri podjetju, ki ga je vodila njegova kandidatka na volitvah?! V obeh primerih gre za javni denar. In vzporedno s tem bomo veseli njegovega komentarja, ali gre pri tem morda za sum koruptivnosti? Naj dodamo, da nam nikoli ni uspel odgovoriti niti o statusu znanega športnika, ki je pod težo (javnih dokazov) odstopil iz mestnega sveta in njegove liste, ker je - preprosto in jasno - prenehal prebivati v kranjski občini...

Odgovore o Komunali bo (in je že) dalo sodišče. Zato ne bomo nikdar zapisali, da je zgodba zaključena. Dokler pa ne bo, veljajo naslednja dejstva, ki so tragična za našo mestno politiko in omenjenega politika: sklicevanje skupščine v bifeju je ena najbolj temnih lis naše lokalne politike! Ostale skupščine in njihove (za zdaj sodno odločene kot nične!) posledice so izpostavile samo nekaj: neizmerni politični/osebni/politični egoizem kjer en človek jemlje v roke pravico, da trosi očitke, žalitve, obsodbe ipd. - a po neuradnih podatkih ga tudi za to čakajo sodni postopki oziroma so bile vložene ovadbe.

Težko je zapisati, a je res: Zoran Stevanović ni problem Trme in Trmatorja (glej fotografijo spodaj) ampak je kvaziproizvod kvazipolitike. Če se odločiš pometati po Komunali, moraš znati držati metlo! Če drugim očitaš slabe politične navade, ne smeš sam početi enako ali še slabše.

Mestni svet v Kranju je podprl dva proračuna in z njim prenekatero naložbo. To ne pomeni, da je to "bianco menica" obstoječi oblasti. Žagarjeva šola, objekt pri Prešernovem gaju, nekdanja Trgovska šola, nakup nekdanje glavne pošte pa so konkreten izplen sedanje (celotne) oblasti. Lomastenje političnega egoizma pa je antipod vsemu temu. Zapisati je treba ponovno: tako početje ni kranjsko ampak je početje posameznikov, ki želijo samopromocijo na naših plečih. Ne bo šlo!