Sodišče je sodbi o Komunali jasno in ponovno zapisalo, kakšne neumnosti (oziroma nezakonitosti) je počel predsednik skupščine Zoran Stevanović ob asistenci člana skupščine Florjana Bulovca (občina Preddvor). Skupščine, ki jih je sklical - in tista v bifeju v Stražišču gre v zgodovino kranjske politike - so bile nezakonite, nične. Tragika početja mestnega svetnika ni v tem, da je poudarjal svoj boj proti razmeram v Komunali, še manj v tem, da je skušal urejati zadeve. Šlamparija brez primere je, kako se je tega lotil. Tako kot še kakšne druge zadeve, če zanemarimo njegovo širokoustenje, kako se bo okužil z virusom ipd.! Politiki lahko dejansko povzročajo ogromno škode z delovanjem, za katerega potem ne nosijo nobenih posledic. Razen morda na volitvah. To, kar je počel Zoran Stevanović, je diletantizem najhujše vrste, ker dejansko ni zmogel niti v osnovah spoštovati predpisov. Veljavnih, zapisanih črno na belem in dokaj preprostih: skupščino se skliče tako in tako .... in ne tako, kot se je sanjalo mestnemu politiku. Sodni poraz je potrditev šlamparije brez primer kjer je ogromno nekih všečnih izjav o korupciji, gnili politiki in politikih ipd. - a nikjer podlage, dokazov, argumentov. In tako je bifepolitika doživela blamažo na vseh črti.

Ne, to ni konec politične kariere Zorana Stevanovića, kje pa! Ali ni lažje ljudem trositi nepreverjene obtožbe in floskule vseh vrst, pljuvati ljudi brez dokazov, zmerjati ipd. ? V mestnem svetu je tako všečno čvekati v prazno, grmeti čez nepravilnosti in barabije - obenem pa nisi sposoben niti osnovnega spoštovanja predpisov?! Pomislite, kaj bi se zgodilo, če bi taki ljudje imeli oblast v večji meri izvršilnosti kot jo ima mestni svetnik? Kakšne bi bile lahko posledice za vse nas, za Kranj, za našo mestno blagajno?

Nikdar ne bo Trma zapisala, da v Komunali ni (bilo) problemov in nepravilnosti, ker smo nanje med prvimi opozorili. Nikdar ne bomo trdili, da lastniki (zdaj jih predstavljajo župani) niso odgovorni za vse to in še manj bi zapisali, da je sedanji direktor človek brez napak ipd. Toda odgovornost javne besede je pri nas tako razvita, da smo svetlobna leta daleč od početja, ki je dobilo zdaj še sodno klofuto. To pa je početje, ki škodi vsem nam, dela škodo proračunu, krni ugled Kranja ipd. itd., ker gre za - tako se je izkazalo - za pravo parado neznanja, neodgovornosti, nezakonitosti....Žal.