Saj poznate tisti slavni ukaz: "Sezam, odpri se!" in v votlino gredo potem po zaklade, vsi, ki jo znajo odprti. V naši občinski stavbi je zadeva bolj preprosta: dovolj je, da si mestni svetnik ali svetnica in ukažeš uradništvu, da potrebuješ - naročilnico! In so zakladi tu: omare ali droni ali računalniki ali...in še marsikaj! Vse to so "zakladi", ki pa imajo lepotno napako: niso v lasti "razbojnikov" ampak še naprej pripadajo - "Sezamu"!

To je ključen podatek, ki me kod davkoplačevalca osupne: Zoran Stevanović si naroči omaro, jo nekaj postavi (če jo...in kam...ne vemo) za moj denar - in morda zmotno misli, da z omaro dela kar hoče oziroma je "njegova"! Napaka: je občinska. Kdo pazi na občinski "Sezam"? Župan. In zato Trmin poziv, da to področje končno uredi, da ne bo iz votline vsak pač jemal kar si želi in hoče...Kajti,če niste vedeli, Damjana Piškur (kot primer) na Zlatem polju "vozi" brezpilotno letalo, ki so ga kupili "za potrebe svetnike skupine" in delo z - volivci (jasno)....

Ne gre za milijonske zneske in v tem je morda čar Sezama po kranjsko: ti vzameš tole, jaz rabim tole, tebi omaro in meni drona, pa računalnik (žena ga nima) in telefon tudi vsem prav pride...pa še zakuske in žurke - vse plačajo Kranjčani in Kranjčanke svojim izvoljenim svetnicam in svetnikom!

Krivica je v tem, da vsi ne izkoriščajo zakladov kranjskega Sezama. Eni do tega pristopajo odgovorno in načelno. Problem je, da so v večini - tisti drugi. Tisti, ki so nekoč smelo trdili, da je z odlokom vse v redu tudi potem, ko so štirje člani ene svetniške skupine naročili - na primer - sto kil bifteka. Ki ga je nekdo, oprostite, požrl, kajne?

Bomo videli, ali ta oblast zmore malo samorekfleksije in kdo bo tisti, ki bo tokrat skušal pomesti vse pod preprogo, ker je tako fino imeti črni fond, ki sploh ni črn ampak javen....!?

Je končno čas za to, da vsi mi čuvamo "kranjski Sezam"!?