Večina občank in občanov nima pojma, koliko stanovanj in drugih objektov občina ima v lasti. Pa imajo nad tem pregled na občini? Umestno vprašanje, če vemo, da so stanovanja vredna desetine milijonov, za vzdrževanje pa gre letno na stostioče evrov. Če se ob teh delih neprestano pojavljata dve imeni podjetij z družinskim poreklom, je še več razlogov za vprašanja!

Seveda pa je najlažje kazati s prstom: ta je kriv in oni bi bil lahko kriv in tisti je morda kriv. Občinski aparat je tudi pri gospodarjenju s stanovanji poseben: prejšnji župan je ze več let dejansko dal v roke vzdrževanje "izbranemu podjetju". Dobro? Slabo? Vsekakor do zdaj formalnih grehov ni bilo zaznati, ampak..

Ampak pa vedno ostane. Kajti Kranj je v zadnjih mesecih bogatejši za poštno stavbo, zemljišče na Zlatem polju, objekt za dnevno varstvo starejših na Planini....Premoženje se torej povečuje in vedno se ob tem pojavi tudi vprašanje: je to smotrno, je to v korist občini - občanom in občankam? Problem je morda v tem, da smo se navadili, da imamo svoje premoženje, a tisto naše, skupno, občinsko (tudi državno) pa je še vedno tarča vseh tistih, ki bi radi ribarili v kalnem...

Pozivi sedanji oblasti so na mestu: stanovanja so dragoceno premoženje! Uredimo ga tako, da ne bo čudnih razpisov in privilegiranih izvajalcev, ker bo vse vsem jasno in transparentno. Za to gre: nihče ne more vsega urediti čez noč, stanovanja pa so za Slovence od nekdaj tista točka kjer smo občutljivi. In v Kranju moramo biti tudi...Trma pri tem ugotavlja, da je interes za to področje velik. Bodo tudi učinki?