Politiki radi tarnajo, kako hudo jim je, ko jih povsod kritično spremljajo. Obenem pa mnogi poskrbijo na vse mogoče načine, da se čim večkrat pojavljajo v medijih in tako dajejo vedeti, da so še "živi". In potem so tu tista običajna pojmovanja zasebnosti pri znanih: kar je dobro zame, naj vedo vsi ...manj prijetne stvari pa so moja stvar. In tu se od nekdaj srečujeta javno in zasebno.

Trma ni ravno "rumeni medij", a seveda so nas tudi za takega že označevali. Nič narobe, demokracija je (baje!). Pri eni zadevi pa nismo prav nič milostni: gre za to, ali politik živi v Kranju ali ne. Ne, ali je tu samo prijavljen in dejansko nikdar ne spi v gorenjski prestolnici (primer župana izpred let, ki ga je občinski šofer vozil vsak dan domov na Gorenjsko...). In še bolj smo tečni, če nekdo celo zavaja ali pa se dela, da živi v Kranju - pa dejansko ne (primer skakalca in mestnega svetnika, ki je zgradil hišo v drugi občini in se tja preselil....). Brez Trme bi bil mestni svetnik slavnega imena še zdaj lepo na stolčku, na koncu je le priznal, kako stvari stojijo in naredil častno potezo: odstopil je.

Kranjski župan je Kranjčan, a ni vedno v Kranju. Njegovi otroci niso stalno tukaj, ker pač osebne razmere včasih prinesejo drugačne zasuke. A to je vedel pred kandidaturo, kajne? Kaj ga torej naredi verodostojnega? Dejstva. Ne samo tista formalna ampak vsem vidni dokazi, kje je in kje živi in kdo je in kakšen je. Zato smo to spremljali in objavljali in zato danes to sago končujemo. Naš župan ni prevaral nikogar - zanesljivo pa je že veliko naredil za izpolnjevanje svoje (osnovne) obljube.

Bralci in bralke Trme lahko ta dejstva vzamejo kritično. Lahko ga podijo iz Kranja ali pa ne. Nekaj je gotovo: pogled v tuj krožnik ima pri politikih svoj pomen. In ta je samo eden: ali ti verjamemo, ali pa ne! In naša zgodba je v tem, da to presojo prepuščamo vsakomur....