Spoštovani Janez&Šefik * !

Sram me je, da od moje položnice ni dovolj denarja, da bi ti plačal položnice. Ko so zaposlili direktorjevo svetovalko za petdeset jurjev na leto, ni nihče pomislil na tiste, ki vsak teden odvažajo smeti in delajo dela, ki jih - kaj bi se sprenevedali - "pravi Slovenci" navadno nočejo. Nisem vedel, da tebi ne plačajo niti "minimalca", direktorji pa se menjajo kot pač politika odloči.

Sram me je, da danes mestni politik v nezadržnem egoističnem nastopanju trosi neresnico o stavki, če pa ti še vedno stopiš na tisto zadnjo stopnico smetjakarskega tovornjaka in jutri v dežju narediš svoje. Sram me je, da nekdo sklicuje pomembne sestanke po bifejih, ker - dela zate, za tvoje dobro?! Ne, ni treba politiki nič delati za ljudi, ki odvažajo smeti: samo plača naj jih kar jim pripada! In končno naredi red v podjetju, ki je - kot v posmeh - v naši lasti! Kdor si na tej stiski "komunalcev" nabira politične točke in kdor si svojo politično kariero gradi na tak način, je daleč od delavcev in daleč od človeške plati stanja v podjetju kjer je bilo še nedavno tega šefov in nedotakljivih kolikor hočeš.

Lastniki Komunale nimajo v lasti ljudi. Župani niso bogovi, ki odločajo o usodah kot bi preštevali kante za smeti. Zato je dogajanje zadnjih tednov končno na dan spravilo pravi problem: plače tistih, ki trdo delajo za - minimalca. Vse initrige te ali one strani, vse te redne, izredne in bedne skupščine ne bodo skrile temeljnega dejstva: zadnja leta so bili delavci oropani za svoj denar. Zadnja leta je že bivši direktor skrbel za elito na Komunali, garači na tovornjakih pa so bili deležni miloščine.

Od tega župana in vseh županov, ki preko občin imajo v lasti Komunalo pričakujem, da bo Janez&Šefik plačan pošteno. Ne bo veliko, o tem si ne delam utvar. Vsi politikanti, ki se delajo bogove po spletnih omrežjih, naj svoje igre igrajo brez teh zaposlenih na Komunali. Niso vredni, da bi na teh ljudeh dokazovali svoj neizmerni ego. To velja za vse in vsakogar, ki skuša stisko delavcev spremeniti v Igro prestolov.

Zahtevam, da v mojem/našem javnem podjetju delavec dobi zasluženo - ne zaradi "bifepolitike" ali kake druge zmedene akcije, zaradi tega, ker je tako prav. Hočem človeka na tovornjaku pred mojim domom, ki mu bom lahko gledal v oči ! Za vse politike pa me briga kot za letošnji in lanski sneg!

Miran Šubic, Kranjčan