Delo odgovornih ustanov = večni razlog za jezo, posmeh. Na Krvavcu so tako rekoč zaprli dostope, potem pa navalili z bagerji, mešalci. Zakaj pa ne? Vsak na svojem dela kar hoče. Le papirje moramo navadni smrtniki imeti. Ko pa urejeni cesti vodita do dveh pomembnih, vplivnih in bogatih, je pač jasno vsaj ozadje. Zdaj - po kakem mesecu početja na Krvavcu - očitno tja romajo tudi inšpektorji. Ker so fotografije zgovorne in ker gre za naravo.

Ne gre za kako potko ali gaz, gre za cesto, novo stavbo, rudarjenje peska ipd. Poseg v okolje? Morda. Zanesljivo pa poseg z jasno taktiko "horuk" in izvršena dejstva = gradnje ne bo nihče več mogel ne ovirati, ne odstraniti. Saj še poslancu na Obali omogočijo črno gradnjo spremeniti v udobno hiško.

Problema nikdar vsi ne vidimo enako. Nekdo je vesel, da se kaj dela. Ker se ponavadi nič ne dela. Pa je potem vseeno, kako se dela? Tudi možno, dopuščam sleherno tako sodbo. Je pa problemček enega lahko problem vseh in obratno. Ker bager ni lopatka v peskovniku in ker desetine ton peska nekje vzameš in jih nekam daš. Po svoji ali strokovni presoji, to je zdaj vprašanje.

Krvavec je hrib, ki zanima mnoge. Za zdaj samo Trmo. Odličen dokaz, kako deluje medijska scena. In se nič ne pritožujemo, ker smo ponosni, da nam naši "viri informacij" zaupajo. To pa je potem zgodba tudi o tem, kako smo tečni: ne odnehamo kar tako, ne ustrašimo se kar tako in odgovore iščemo dolgo, zelo dolgo.

Ni vse samo "suha politika", so tudi njene posledice in ljudje, ki to izkoriščajo. Bogati poslovnež z milijoni ali krvavški lastnik žičnic sta nesporno nekaj drugega od mene in vas. K vam bodo jutri prihiteli inšpektorji, ker ste garažo na črno postavili pred hišo. Na Krvavcu pa je malo drugače in to me skrbi. Ker če je vse v redu, zakaj potem "desantna vaja" ?