Vlada je nekaj sklenila. Vlada je marsikaj zamočila. A ulica ni resnica, resnica pa je lahko na ulici. Ne pa v šolah. Ne s terorjem groženj nad tistimi, ki so v prvi bojni liniji boja za zdravje, šolanje, znanje.

Pa se to dogaja. Tukaj. Kjer smo dovolili, da mitingar(ji) krojijo javno mnenje in vedenje, ker tisti razumni, razumski,razumevajoči navadno molčijo, ko se derejo netilci zla, neznanja. Ker oni vedo, komu vpijejo in zakaj vpijejo. Zase in za svoj žep.

Kranjske šole so sočene kot povsod z odzivi na vladne ukrepe, na boj proti virusu. Logično in življenjsko. Ampak: zna ta oblast vsaj malo slediti sosedom, ki so manj govorili, zato pa ukrepali. Kdor je tveganje zame, da me okuži in potencialno ubije - ta naj bo doma. Zaprt? Kakor želite: lahko je tudi taka razlaga.

Mi, ki nosimo maske, se cepimo in naredimo vse, da ne škodimo zdravju drugih, smo zdaj ujetniki in talci in žrtve tistih, ki grozijo učiteljicam. Ki netijo zlo in nasilje in nezaupanje in razdor. Podobni so naši vladi, ki je skozi epidemijo pokazala vse, česar ne zna, zmore.

Eno državo imamo in ne pustimo si je vzeti od tistih, ki zdaj vnašajo seme zla tudi v kranjske šole in so krivce našli v učiteljicah, ravnateljicah. In grozijo.

Kranj se mora temu upreti. Kranjčani se moramo temu upreti. Ker imamo pravico biti zdravi in zdravljeni. Kdor noče, mu ni treba. Samo nbe z grožnjami nad naše šole in naše učiteljice.

Dost je tega, ne bojimo se vas: Kranj ni vaše mesto in nikoli ne bo!