Gospod Kos je visok policijski uradnik (glede na podatke o plači celo najbolj visoko na PU Kranj v preteklem času - vir: objava MNZ o plačah v policiji). A to ne spremeni dejstva, da ga novinarji nadlegujemo stalno, dnevno in z vsemogočimi vprašanji. Zato si je v primeru Trme pač omislil odgovor, ki glede policijske natančnosti (predpogoj za uspešno delo) ni ustrezen glede na vprašanja.

Ko smo ga na to opozorili, je poslal nov odgovor. Kakšen? Objavljamo vse. Zakaj ga ni poslal takoj, ne vemo. Mi smo objavo v naši rubriki oblikovali po njegovem edinem uradnem odgovoru. Ker ga drugič nismo več spraševali ampak - opozarjali na njegov odgovor. Pa je napisal "popravo domače naloge" kot smo včasih rekli temu v osnovni šoli. In nato poslal še demanti. Pustimo ob strai nepoznavanje medijskega zakona, celo policijski inšpektor ne ve vsega. Lahko pošlješ namreč samo popravek ali pa prikaz nasprotnih dejstev ali pa odgovor. Kaj je - demanti? Nič.

Pa smo to vzeli dobrohotno. Dokler nismo ugotovili, da nam očita tudi kaj česar sploh nismo zapisali. Dokler nismo ugotovili, da tudi njegov drugi izdelek ni ravno za visoko oceno in smo mu - tako simbolično in po šolsko - dali cvek. Ker pa je v šoli učitelj tisti, ki mora vedno znati več od učenca, prilagamo naše odgovore Trmi. Preverite, ali so boljši od policajevih. Ki je zanje plačan.

Vsi v državnih službah (s policiaji vred) so v prvi bojni črti zoper epidemijo in virus in nevednost in zlorabe in neumnost in lažne novice in grožnje in ...ZATO JE TALE NAŠA ZGODBA SAMO POSKUS, DA BI VSI (VKLJUČNO S POLICAJI) DOJELI, DA SO TO ČASI, KI TERJAJO ZREL IN ODGOVOREN NASTOP.