Kdor verjame v naključja, je vsaj politično naiven. Da so umaknili "razstavo rešitev za Park slovenske himne" s travnika, ki pripada cerkvi=kranjski župniji, ni naključje. Je morda znak, da je draginja vendarle streznila tudi načrtovalce spomenikov, ki smo jim bili priče v vsakem času, režimu. Da pa je ljubezni v kranjski politiki konec, je SDS svetnik nakazal že pomladi, ko je postalo jasno, da so njegovi za naslednja leta obsojeni na "lajanje v luno" kot včasih rečejo početju šibke opozicije.

Park se kot tak v Kranju ne bi smel zgoditi. In se do volitev tudi ne bo kar načrtujejo tisti, ki se na volitve podajajo to jesen. Sto jurjev za neko res zgrešeno početje, je odločno preveč. Predvsem in tudi zato, ker so snovalci pozabili, da je himna zlasti glasbeno delo in so se naslonili na pesnika in njuni besedili, na glasbena ustvarjalca dveh himen pa pozabili ali ju vsaj zanemarili....

Kdo bo torej parkomanijo kranjske oblasti pograbil kot najboljše darilo pred volitvami? Vsekakor: vsi ali pa vsaj tisti, ki bi radi sedanji oblasti skrajšali rok trajanja. Smola je v tem, da so še včeraj tulili v isti rog, ker je tako kazala politična matematika.

Modro je zdaj park malo "upočasniti", ker splošna draginja terja razmislek o porabi denarja za kaj drugega. Toda park je (bil) del trgovine v zakulisju politike. Slednja je lastna sleherni oblasti: daj - dam koncept je pač povezan s tem, da nobena politična skupina ne zmore vladati sama. Če pa bi vladala, je diktatura večine druga skrajnost.

Kranj ima največji park sredi mesta. Reka teče skozenj in treba je priznati, da je prav ta oblast tu naredila hvalevredne premike. Kdor pa misli, da bomo našo himno slavili po političnem diktatu politične naložbe v nesmiseln park, naj bo to jesen previden: ljudje nismo neumni in vrh glave imamo parkov, ki so zgolj in samo sebi v namen. Mimogrede še enkrat: par deset metrov proč umira Botanični vrt Kranj....pa je lastnik zemljišča občina, ne župnija. Logika?

Miran Šubic, ki parka slovenske himne v Kranju ne potrebuje - a ima rad himno...