Največji vrtec v državi. Največ otrok. Največ vzgojiteljic. Nič (oziroma 1 = en) hišnik. Burna preteklost negativnih mnenj računskega sodišča, krize vodenja ipd. itd. Prej je oddelek za družbene dejavnosti dolga leta vodila uradnica Nada Bogataj Kržan, zdaj je to prevzela Tanja Hrovat. Rezultat? V vrtcih še vedno delajo kar hočejo (vodilni) in to nas letno stane okoli 7 (sedem) milijonov evrov. Plus plačila staršev, jasno.

Vsak pameten in dober lastnik takega "podjetja", bi zadeve uredil oziroma začel urejati. Med tem, ko se po občini veselo sprehaja kup ljudi, ki imajo to ali ono "potuho", je največji vrtec kadrovsko podhranjen tam kjer potem nastopi "ta glavna" - pri vodenju razpisov ipd. Zato se lahko zgodi, da podjetje, ki ga MO Kranj toži zaradi škodljivega javnega razpisa, v vrtcih "zmaguje"!

Ni lahko voditi take ustanove. Njena vsebina je občutljiva sama po sebi. Že eno elektronsko sporočilo vodilne pa prepriča, da pameten gospodar vrtcev ne bi pustil vnemar. Oziroma bi prej ali slej posegel v te leta in leta zakoreninjene odnose in - posle. Ker nas vse to prekleto veliko stane, kajne?

Peskovnik za igre in igrice (zdaj so pač igrača velikih hišniki) mi plačujemo. In ni je (bilo) oblasti, ki bi znala vse to presekati in kranjske vrtce urediti kot se spodobi. Če lahko nova šefica za družbene dejavnosti vodi iz pisarne v pisarno svoje "sledilce", zakaj ne moremo z Mestnega trga 1 na Planino poslati ekipe, ki bo vrtce končno uredila v zavod kjer se bo vedelo, kdo pije in kdo plača....

Za zdaj mi samo lepo plačujemo!