Če pomislim, kaj vse žaljivega je o meni zapisal politik Zoran Stevanović, je zaključek jasen: vsaka žaljivka, vsaka laž, vsaka javna slabšalna ocena polni ovadbo, ki bo na koncu - o tem sem prepričan - draga zadeva za tistega politika, ki je "shranil" pri sebi doma pohištvo, ki sem mu ga plačal za njegovo svetniško skupino...Če pa pomislim, kako je neprevidno "izdal" svoj vir na upravni enoti Kranj, se spomnim, kako je podobno urejal Komunalo, kako je izzval Covid 19 in kar je še tega. Zdaj pa je s svojo objavo čisto uradne, a obenem zasebne pošte, pokazal na Matjaža Dovžana, načelnika UE Kranj. On je odgovoren za to, da uradno pisanje ni najavljeno ali objavljeno prej, preden ga naslovnik dobi po pošti oziroma sploh nikoli, če malce razširimo pravice, zajamčene z Ustavo.

Sam plačujem kot državljan (tudi nezaposleni plačujemo davke in prispevke) tudi gospoda Dovžana, da dela po zakonu. Ne morem ga plačati za to, da bi znal napisati popravek/dopolnitev k nekemu pisanju medija, do tega se mora dokopati sam s sodelavci. Nikdar ne bi trdil, da je gospod Matjaž poklical ali pa "mejlal" gospoda Stevanovića in mu sporočil, da bo UE storila to in to. Kje pa: smolo ima načelnik, da je podpisan pod UE Kranj kot odgovorna oseba in da obenem s tem prevzema odgovornost za vse uradnike. In uradnice. Kajti prav možno je, da je med njimi kdo, ki do našega mestnega politika Zorana goji posebna čustva ali vsaj simpatije (politične, osebne...ni pomembno) in mu je "šepnil" o pošiljki Trmi. Zdaj (srčno upam, ker plačujem tudi njih) bodo pa uradne ustanove morda ugotovile, kdo je imel dostop do tega pisanja in ....njihova stvar.

Nauk zgodbe je pa preprost in jasen: lotili smo se problema vpogleda v moje, tvoje, njegove, njene dokumente. In osnovne pravice, da o takem vpogledu vsakdo zve od državne ustanove, da nekdo kuka v gradbeno dovoljenje. To je bilo in je bistvo zgodbe. Posledica pa je razgaljenje delovanja UE Kranj kjer uradna pošta prej pride do mestnega politika kot do naslovnika, ki mu je namenjena. In ko slednji v sladostrastju to objavi, (ne)hote diskreditira avtorja pisanja - Matjaža Dovžana, uradno osebo, predstavnika države v našem okolju (preko UE Kranj)!? Kajti ne smemo pozabiti: prispevek načelnika UE je bil naslovniku poslan skoraj 24 ur po objavi na spletu in po - elektronski pošti. Zanj torej ni mogel vedeti nihče drug kot vpleteni na UE in naslovnik, ko je pošto dobil.

Ustavne pravice se komu zdijo smešne, nam ne. Predvsem pa poseganje vanje pomeni kršitev Ustave RS, kajne? Ponavljamo na koncu: vsebino pošiljke načelnika UE Kranj bomo objavili takoj, ko bo - zakonita. Do zdaj niti po vsebini ni bila...

Miran Šubic, univ. dopl. novinar - ustanovitelj in urednik spletnika Trma