Kranjski vrtci so ali bodo brez hišnikov. Ker so jim nažajfali desko (kot pravimo temu) z detektivi in jim sledili in ugotovili...Potem so sledili klasični dogodki v slogu "bolje pojdi sam, da te ne vržemo ven" in glej no glej - že je stekel tudi javni razpis/naročilo za nadomestilo hišnikov...

Scenarij za katerega ve vrh kranjske občine ali je gospa direktorica vrtcev morda poslušala koga drugega? Na primer tistega, ki je še kako povezan z vrtci in jih tudi malo nadzoruje in obenem - kako čudno - ima odlične povezave z novim zmagovalcem razpisa za hišniška dela? Tole so seveda samo ugibanja, ker se gospod iz mestne politike sicer prepozna, a dokazi za te zakulisne igre niso lahka zadeva.

Mi nismo odvetniki hišnikov, kje pa. Ne vemo, kaj so zagrešili, a pred nami je scenarij, ki stane pol milijona. Toliko bo stalo vzdrževanje do zdaj. Mimogrede: kranjski vrtci vse nas stanejo okoli sedem milijonov letno. Zato lomastenje z detektivi in potem priročnimi razpisi ni kar tako - gre za največji vrtec v državi kjer so pri javnem naročanju v preteklosti že imeli hude težave in nepravilnosti.

Kdo je izpeljal scenarij, je jasno. Kdo je postal na hitro vodja vrtca v "domači vasi", je tudi znano. Seveda pa bo zanimivo zvedeti, kako je mogoče tole: najcenejši ponudnik za vrtce je bil najdražji (ocena državne revizije) za zelenice in je povrhu še v sodnem sporu z občino. Ki ima tudi odgovorne, kajne? In ko kdo vpraša mestno rubriko za vprašanja občanov, ga odpravijo res poniglavo. In scenarij se odvije nemoteno.

Prav je, da odgovorni razsvetlijo brco hišnikom in oddajo posla drugemu. Samo za to gre. O vplivnem mestnem politiku itak šušljajo vsi. Baje (in tokrat rees pišemo čvekarijo) je želel v vrtcih sploh igrati vidno vlogo. In je bilo glasovanje o tem. In je dobil en glas. Svoj.

Biba leze, biba gre...tako nekako gre tista otroška! Pri odraslih je malo drugače....