Verjetno imate vsi, ki to berete, jasno sliko o svojem dopustu: toliko stane, toliko sem plačal. Zakaj bi bilo pri dopustovanju družine predsednika vlade to skrivnost? Oziroma: ali ne bi bilo prav in dobro zanj in za nas, da nam jasno sporoči, kdo je in kdaj je in po čem je bival v državnem protokolarnem objektu? Ker potem odpadejo sumi, namigovanja in še kaj.

Vsi tisti, ki ne spijo v objektu kjer nočitev z zajtrkom za cca 6 oseb (tolmačenje JGZ Brdo) stane 1500 evrov, vam bodo v vsakem trenutku povedali, koliko jih stane dopust. In tudi račune (večina) ima. Jih ima Janez Janša ali kdorkoli iz njegove družine, ki je tam bival že lani? Njegov brat Rajko je - kot je javno znano - zeloooo bogat človek in uspešen podjetnik. In če - kot beremo - predsednik vlade hodi na dopust igrat golf na otok Mavricij, ni hudič, da ne bi zmogel tudi za pogled na - Blejski otok!

Kar pomeni, da nam je urad za komuniciranje poslal navaden zmazek. Ker oni ne komentirajo naših vprašanj. Nas malo briga in skrbi za to. Radi bi le odgovore. Ne komentarjev, te bodo prispevali bralci kot vedno. Zadeva je zdaj dobila tenčico skrivnostnosti: nekdo je tam bil na "dogodku zaprtega tipa" in vse bi bilo tudi Trmi takoj jasno, če bi dobili spodobno pojasnilo, odgovor. Komentarje prepuščamo gospodu Urbaniji...

Gospod Janša se pritožuje čez nenaklonjenost "main stream" medijev, ki naj bi bili sredstvo leve politične opcije zoper njega in stranko in aktualno oblast. Trma ni tak medij. Mi smo v bistvu nastali zato, ker se je zgodil "odhod" avtorja in ustanovitelja iz enega od medijev, ki zagotovo igra povsem drugačno vlogo kot lokalni spletnik.

Dopust predsednika vlade ni (povsem) zasebna zadeva, če njegovi družinski člani bivajo v vili, ki je državna. Če niso bivali, naj nam to sporoči, odgovori, pojasni. Če tega ne zmore ali noče pa tvega, da bo njegov dopust še ena od zgodb o Janezu Janši in - denarju. Teh je ogromno zadnjih 30 let. In niso vse doživele epiloga, kajne?

Še vedno smo prepričani, da bi pameten, pošten politik pojasnil vse o dopustu v državni vili. Ampak: ali so tam bivali sorodniki takega politika!? Ali drugačnega!?