Poletje je čas, ko se malo ali nič dogaja. Toda: če so dogodki pravi, je odziv ustrezen. Resnično smo osupli nad dejstvom, da smo od petka opoldne do danes zjutraj našteli 23 000 obiskov naše strani. Statistika je sicer (pravijo) univerzalna laž, ampak - to je res nekaj neverjetnega. Predvsem zato, ker do zdaj v skoraj desetih letih /vmesni premor je bil dolg okoli dveh let/ nismo v "reklamiranje" vložili nič, a žanjemo res odličen odziv bralk in bralcev. Kljub napakam, ki jih priznamo za nazaj in naprej, smo s Trmo postali dejansko nekaj, česar si nismo predstavljali.

Predvsem zato, ker je medijska in spletna ponudba neverjetna. Trma je dejansko zgodba "one man band", a brez sodelavcev ne (z)moremo. Eden je profesionalec, ki nam prinaša fantastične fotografije in je sposoben ujeti v objektiv vse in vsakogar. Drugi je dolgoletni poznavalec kranjske scene, zakulisja in nam je do zdaj res dvigal branost s svojimi podatki, namigi..In tako bi lahko naštevali naprej. Vse več je takih, ki nam pošljejo fotografijo, navadno s kritično vsebino.

Poletje bo še dolgo, a julij 2021 očitno postaja eden od mesecev, ki Trmo širijo tudi v slovenski prostor. Sami dogodki so taki, da terjajo večje okvirje delovanja. Dopust predsednika vlade je ena od tem, ki so res slovenske in odmevne. Pa jo moramo še prignati do konca.

Sam Trmo štejem še vedno kot veselje. In zadoščenje. Ko so me moji šefi cenzurirali in ko so mi dajali vedeti, da sem nesposoben ipd., sem to sprejel z nezadovoljstvom ampak tudi s potrebno dozo samozavesti: novinarstva so me učili taki, ki so s tem tolažili svoj ego novinarske impotence. Ki so malokrat znali poiskati dogodke in ljudi, ki so potem osupnili javnost.

Zato je tale poletni zapis dejansko samo hvala. Ali pa samohvala.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar - ustanovitelj in urednik Trme

ps

V nedeljo zabeležiti preko 8 000 obiskov se nam do zdaj še ni posrečilo....