Nič nimam proti, če se ne kdo ne boji virusa in si ga želi iskati po Italiji ali si želi okužbe od lepe Španke. Nič nimam proti, če je njegov zaključek, da se virusa ne boji dve tretjini ljudi in to samo dokazuje njegov prav. Nič nimam proti, če državna uradnica podpira taka stališča in obenem že vidi ameriško vojsko pri nas in to objavlja na družabnem omrežju. Nič nimam proti, če kdo to razmišljanje spremeni v ravnanje. Nič nimam proti, če kdo to svoje prepričanje jemlje kot pogum. Nič me ne moti, če je to zanj pravilna ocena stanja, drugače razmišljajoči pa smo pri tem vredni njegovih sporočil preko spleta.

Moti pa me, če bi kdo nasedel temu. Moti me, če zaradi (zame nerazumljivega) sledenja takim razmišljanjem in objavam morda zboli en sam človek. Moti me, če to počne mestni politik, državna uradnica - gre za javne osebnosti, ki imajo vpliv (hote ali nehote). Moti me, če kdo virus jemlje kot možnost, da se nalezemo njegovih političnih stališč. Moti me, če bi taka prizadevanja ostala na ravni družabnih omrežij.

Zato ponovno sporočam vsem, ki razmišljajo in morda celo ravnajo drugače: spoštujte vsaj svoje družine, če morda že naših ne! Dokler širite za svoje namene svoje razmišljanje na spletu, je to ena plat - ko bo kdo razširil virus zaradi tega na sočloveka pa je to druga plat. Ne upam si pomisliti, da bi kdo v tem času in razmerah virus jemal drugače kot je: nevarnost zame, za moje bližnje, za starejše, za vse in bi ga uporabil zato, da pokaže in dokaže svoj politični ego.

Mestni politiki, ki so se in se še bodo odzvali na poskus, da bi jih stignatiziral nekdo, s katerim se ne strinjajo, so povedali svoje. Tisti, ki molčijo in so molčali in bodo molčali, so storili enako.

Jaz ne molčim.

Miran Šubic, Kranjčan

ps Danes sem kot novinar ponudil vse svoje znanje in izkušnje mestni občini Kranj prostovoljno in brezplačno za neomejen čas. To jemljem kot dejanje odgovornosti do okolja kjer živim. Uredniška politika Trme pa pri tem ne bo spremenjena. Trmasto naprej - Trma virus drma!