Odstop prve svetnice leta 2018 izvoljenih v mestni svet je znak moči. Notranje, predvsem. Nočemo posegati v osebno zgodbo, ki je za tem: razlog o preveč obveznostih pa vse pove. Političarka je ocenila, da so bolj pomembne, zahtevne zadeve v tem življenju kot poslušati "božjo besedo" in "slepo ubogati ukaze in pritiskati na tipko"? Morda pa je to tudi kažipot za to, da nisi zraven pri izzivanju virusa, da kot pravnik nimaš stalno ob sebi najboljšega pravnika, da ti ni treba gledati proč ob dejstvu, da tvoj kolega svetnik ne upa pošteno povedati kje z družino živi, da...

Odstop, ki bi se moral zgoditi zdavnaj, se še ni zgodil. Ker nima vsakdo moči, da odstopi in lepo pošteno prizna kje zajtrkuje in večerja, kje vzgaja otroka, kje plačuje položnice za smeti, kje dejansko živi. Vsak manever, ki bi to agonijo zgleda mladih ljudi in ljubiteljev športa podaljševal, je le agonija, ki pa ima podoben predznak: odlepiti se od vodje, guruja, predsednika, šefa ... ni lahko. Močni zmorejo, drugi pač še naprej sklanjajo glave in si rečejo, da imajo od tega morda kako korist. Naš slavni skakalec ni odvisen od 200, 300 evrov na mesec - konec koncev vsem nam sam od sebe in povsem prostovoljno ponuja vstop v svojo hišo kjer je naj sesalec, naj sedežna, naj fasada. Ne razume, da ne gre zanj ampak za preprosto pravilo, da mora tudi lokalni politik imeti svoj "jaz".

Odstop ni potop, odlašanje z njim pa je vztrajanje v bitki, ki je izgubljena. Ne s kakim tečnim novinarjem na spletniku, ki ga nihče ne bere - to je najmanjša skrb. Hujši je dvoboj s samim seboj. Prej si ob pogledu na globino skočil vanjo in poslušal huronsko navdušenje, zdaj te je strah preprosto in jasno sporočiti ljudem, da imaš še vedno dobro ime in čast in ugled in kolajne in ... pa živel v kranjski ali naklanski občini ali pa na luni.

Gospa Tanja Graonja Krstev je častna ženska. Ne zato, ker je odstopila ampak zato, ker je s tem pokazala, da ima svoj jaz, svojo pamet, svojo presojo. Bogastvo, ki ni dano vsem. In ni pomembno, če se v tem motimo, bistveno je, da to imamo.