Tisti, ki nikdar niste spoznali nogometne oligarhije (beri: super plačanih funkcionarjev, delegatov, šefov in podšefov UEFA, FIFA in tudi NZS ni imuna....), ste ploskali in imeli solze v očeh ob javni izjavi in pismu Aleksandra Čeferina, ki na leto za svoje nogometne aktivnosti prejme 1 000 000 evrov! Žrtev UEFA je v tem, da je imela stroške in se odreka dobičku in sploh....!? Ker bo evropsko prvenstvo leto pozneje, je to žrtev?

Dragi gospod gospodar žoge: ne ni! Kdor pozna ustroj "na visoki nogi" (velja za najbolj privilegirane), ve kje spite (najboljši hoteli) in kakšen božanski status ste si ustvarili. Tu začnite žrtvovati kaj materialnega! Bajno bogata UEFA, bajno bogati klubi, noro plačani igralci ipd. - to je pač rezultat "tržnih razmer", kajne? Samo vi nikakor ne smete govoriti o žrtvovanju: milijarde se stekajo v vaše blagajne! In zato si nesporno sposobni predsednik ne bi smel dovoliti take primerjave, ko v nogometni Italiji in nogometni Franciji umira stotine ljudi. Boste njim predavali o žrtvah UEFA in izpadu prihodkov?

Žrtvovanje nečesa je za vsakogar pač stvar kriterija. En kriterij je nesporen: bolezen, morda smrt. Tu pa ni več "izpada prihodkov" in podobnega in zato bomo prej ali slej v tej krizi odkrili "nove Čeferine", ki bodo žrtev merili na svoj način! V evrih, izpadih prihodka ipd. Dragi gospod Čeferin, kako bo, če ljudje ne bodo imeli več za vstopnice na vaše tekme, ker bo šel denar za kruh njihovih otrok?

Živimo v času, ko je treba razmišljati o sebi in sočloveku. Ne o izpadih prihodka in tekmah, ki bodo ali ne bodo odigrane. Če to zapišem jaz, ki priznavam sam sebi odvisnost od nogometa, potem je to - kranjski politik bi rekel kaj o sarkazmu - žrtev nekega mojega načina življenja. Ker bi zdajle dal vse tekme, ki sem jih videl in nisem videl za življenje enega samega človeka, ki umira kot žrtev virusa.

Mimogrede: v sosednji državi so se v pomoč soljudem vključili navijači dveh največjih skupin. Smallfaces, kaj čakate? In še tole: je salonski šef evropskega nogometa pozval navijače, da pomagajo v tej stiski in ne bluzijo o naslovih, tekmah ipd. Ne, te žrtve pa nima v besednjaku.