Trma je objavila dve listi dveh strank oziroma seznama kandidatov SD-Matjaž Rakovec in Gibanja Svoboda. Ob "Grimsovih" in "jeseniškem Zokiju" pač pomembni listi kandidatov, ki jim (ne) boste dali podpore. Nabor prinaša neke posebnosti: dokončno je izginila SZNKS - nekoč vodilna po zaslugi proslulega Mohorja Bogataja! Več za Kranj je samo še lesena hišica mizarja Borisa - zapustili so jo nekdanji vladarji Kranja! Da o klavrno končani karieri Barbare Gunčar ne pišemo....je pač posledica popolnoma zgrešenih političnih odločitev in opredelitev.

In že je tu košara novih jesenskih jabolk. Da bodo draga letos, ni dvoma. Koliko je v njej gnilih? Narava je tu poučna: nikdar drevo ne rodi samo lepih in zdravih sadežev, gnili odpadejo in so morda še kaj koristni, če jih znajo uporabiti. Problem politike je, da nas prepričuje nasprotno - vsi se nam ponujajo kot zdrava jabolka te jesenske letine!?

Problem verodostojnosti je na lokalni ravni problem "mesteca Peyton" kjer se vsi poznamo. Ali "poznamo". Zato seveda cveti v tem času anonimno pljuvanje vseh po vsakomur - spodaj podpisani se ponosno šteje v to množico popljuvanih, ker je vsakdo med nami očitno baraba, zrel za zapor, če ne kaj hujšega....Zakaj? Samo zato, ker se nekdo počuti ogrožen(a). Ker njegovi intresi (največkrat materialni) lahko trpijo! Strahopetnost pred soočenjem pa rojeva zahrbtno pljuvanje, dobrodošli v Kranju!

Verodostojnost pa bo na izpitu v novembru, ko bomo odločali, ali nas res prepriča dobrodelna političarka, ki za dobrodelnost dobi v dar od dobrodelneža hišo in nato še mirno naprej vodi dobrodelno organizacijo, ki pomaga pomoči potrebnim. Ona je dobrodelnost dobila povrnjeno...zdaj bi nam vladala? Da o tistih, ki so "molili v eni cerkvi" in zdaj našli drugo, ne pišem, jih je preveč. Razkroj nekoč vodilne in res nove stranke v Kranju je za učbenike! "Stariji vodnik" v vodilni (državni) stranki pa samo pokaže, da je politika predvsem tragična podoba stvarnosti: z njo se ukvarjajo bolj ali manj sumljivi liki, ker tisti drugi sebe potrjujejo in dokazujejo na povsem drugih področjih... daleč proč od greznice kjer vsakdo vsakega skuša spotakniti!

Daj človeku oblast pa boš videl, kakšen je. Vsako mesto, občina, država ima tako oblast, kakrnšno izvoli. Tudi mi - ne boljše, ne slabše. Kaj je najhuje, ko prideš s tržnice? Če med jabolki, ki si jih sam kupil in plačal, najdeš preveč gnilih. Potem si jezen nase in na branjevko, ki ti jih je prodala.

Ta branjevka se imenuje Politika. Ne kupujmo od nje zavezanih oči. Trma.si pogleda v vsako košaro!

Miran Šubic, za mnoge - gnilo jabolko....