Korito je za pujse simbol užitka: prideš, mljaskaš, požreš kar je in kruliš od ugodja....Poln vamp, korito pa vedno polno in nič se ni treba truditi za to. Ampak, smola: pujsa potema zakoljejo!?

Poilitično korito kranjske politike je podobno: le kaj vse si ne postrežejo iz njega ljudje, ki so bili izvoljeni v mestni svet in takoj potrebujejo nov račualnik, nov telefon, celo drona so si omislili tisti, ki jim je vedno več zase kot za Kranj in Kranjčanke in Kranjčane. Vsaka štiri leta iz naših žepov dobijo vse kar "potrebujejo"....In tega ni malo in to ni poceni. Otroci iz revnih družin ne morejo tako do telefona. Pač niso politiki, kajne?

Vse to je šlo mimo javnosti dokler nisem odkril "mesne afere" kjer sp štirje svetniki,svetnice naročili kakih dvesto kil biftka in plačali msmo ga mi. Kdo ga je požrl, ne vemo. Pujsi pač. Biftek ali telefoni - saj je vseeno. Ampak zdaj smo odločeni zadevo spraviti v okvir:

1.

SVETNIK SI OMISLI ODLIČEN TELEFON. POZNAMO PRIMER, KO SI JE SVETNICA NA TAK NAČIN OMISLILA TELEFON ZA OTROKA. SVETNIŠKA SKUPINA GA NAROČI, OBČINA GA PLAČA - TELEFON JE V BISTVU LAST OBČINE. A POTEM PRIDE NAOKOLI MANDAT, TELEFON BI BILO PAČ TREBA VRNITI, OBČINA BI GA PRODALA NA LICITACIJI IN...VSE V REDU!

2.

PRINCIP "TELEFON JE MOJ, PLAČATE GA PA VI!" SO UDEJANILI DO PERFEKCIJE. VEDNO - PAZI TI TO! - JE KUPEC TELEFONA RAVNO TISTI, KI GA UPORABLJA ZADNJA LETA? KAKO JE TO MOGOČE, ČE JE PA PRODAJA JAVNA? DO ZDAJ SE JE TO DALO....IN IZVAJALO....KAKO BO LETOS? ZAINTERESIRAN SEM ZA VSE IN VSAK TELEFON, TERJAM PA SEVEDA "TOVARNIŠKO NASTAVITEV" IN TELEFON NA LICITACIJI - NE PRI POTOMCU VRLE SVETNICE...

3.

BOMO VIDELI, KAKO BODO NAŠI LOKALNI POLITIK(ANT)I TOKRAT SKUŠALI POKUPITI ZA NIČ ALI MALO ALI KOKAJ KAJ DENARJA "SVOJE" NAPRAVE. KI SEVEDA NISO NJIHOVE, AMPAK NAŠE. ZATO NAJ NAS NA LICITACIJO PRIDE ČIM VEČ.

Spodaj podpisani je že zdavnaj jasno zapisal, da ne bo glasoval za nikogar, ki zdaj predstavlja kranjsko oblast. Svoj glas bom na Trma.si do volitev obrazložil kot bi sedel v parlamentu. In želim kupiti telefon ali računalnik svetnika ali svetnice, ki me s pomočjo naprave, ki sem mu jo kupil pljuva in žali in...Majhno zadovoljstvo, ampak vredno vsakega centa, kajne?

Začne se pri telefonu, konča pa pri proviziji za kako telovadnico v domačem okolju kjer kapne v žep za mali milijon telefonov. Taki posli so precej skriti, občinsko premoženje pa bo treba prodati javno in ne "javno".

Zakaj bi vsak mandat kupoval politiki "darila"? Pojma nimam, a se dogaja. Se bo še?

Miran Šubic s katerim se premnogi mestni svetniki in svetnice igrajo "gluhe telefone"....