Tam doli med antičnimi junaki, v olimpijski Olimpiji se je prikazal Narcis. Znova v letu 2024. Verjetno je novica o nezaslišani lepoti in pameti in slavi dosegla Zabukovje , KS Besnica. Kjer je junak nedavno odprl mostiček za trening, ko bo v narcisoidni drži odprl nov most čez Savo. Vmes je skočil v deželo vzhajajočega sonca, a komaj je zamenjal umazano perilo, že je v belem vzniknil iz kamna v Grčiji.

Trpljenje narcisa je nam, navadnim smrtnikom, nedoumljivo. To so peklenske muke, kako biti naj... v vsem in povsod. Te muke so dane samo tistim, ki se razkazujejo do bolečine (lastne in tistih, ki to spremljajo). Kajti ekshbicionizem ima neke meje, omejitve - On pa jih nima. Danes nam skuša približati vodikovo energijo, jutri sadi drevesa na asfaltu in pojutrišnjem nosi plamenico ognja, ki je nekoč pomenil mir. Le kaj mu gre po glavi, ko koraka tam doli s plamenico? Je za trenutek srečen, se je približal popolnosti?

Mi smo tu nesrečni, bedni v mizeriji ljudi, ki nas skuša celo izobčiti, prezreti, onemogočiti. Toda njegova posvečena dejanja so nam naedoumljiva. Zato ne moremo čez most leto in dan, On pa izumlja brezplačne kartice, ki jih mi plačujemo. Zato nimamo koncertne, hokejske, plezalne dvorane, a njega so polne sprejemnice pomembnih po svetu. Dom upokojencev bo on verjetno dočakal, mnogi med nami ga ne bomo. On, narcis vseh narcisov naše scene, je neprestano v letalu, neprestano širi slavo mesta, ki nima avtobusne postaje in železniške tudi ne....letališče je pa blizu, na srečo.

Pomagajmo mu in zato nam, prosimo ponižno, pišite svoja sporočila Njemu. Kajti On trpi za nas vse, ko je tako popoln, mi pa tako mizerni in navadni. On za Dolgo mizo plača sto evrov za večerjo, mi na tisoče. On je tisti ki dnevno sporoča o svojih podvigih in pošilja fotografije v svet. Do zdaj so jih njemu na čast posneli 7894 samo plačani fotografi - ena gor ali dol!

Mu lahko pomagamo? Lahko, ampak ne takoj in ne kmalu, a zanesljivo. Leta 2026 ga lahko (od)rešimo. On bo zdržal, ker načrtuje kmalu pobratenje Kranja z občino v Patagoniji, na Antarktiki in na Cookovih otokih. Bomo zdržali mi?

Narcise so na Golici, Narcis je na Primskovem...in po vsem svetu! Hvala mu, da je !

Trmast občudovalec, ki ni vreden da diha zrak, ki ga diha On.