Ali veste, da vaša gorenjska občina veselo plačuje gorenjskemu medijskemu monopolistu lepe denarje za razna občinska glasila ipd.? Je potem pričakovati, da se tak odnos ne pozna pri vsakodnevnem stiku z župani, politiki? Ne. Ampak: treba je samo priznati, da tako je. Da je vse posel. Da se župani v tej mnopolni mlakuži prilizovanja mediju in medija njim pač "morajo" tako obnašati....Da potem ta isti medij kupuje poslovne prostore in jih oddaja drugim in bogati, ker pač mlati cekine iz javne blagajne in gre to v milijone in milijone evrov...

Ste v tem in podobnih medijih našli kaj od tistega kar z veseljem preberete na Trmi? Niste. Ker se o tem ne piše. Ker se objavlja "z občutkom", ki ima podlago na tekočem računu in v blagajni. Opala: kaj pa večna bluzenja teh in onih o plačilu Trmi za to in ono? Jasno: nič nimamo proti, vsak lahko čveka kar mu demokracija da...In se zabavamo: vse objavljeno je plod dobrih virov. Le koliko gorenjskih politikov sodeluje z nami in le koliko nam ponudi dobre informacije? No, to pa je skrivnost, ker novinar vira ne sme izdati ali pa ni več novinar. Ko dobimo dobre, preverjene ali vsaj verodostojne informacije, nas nič ne zanima ali jih posreduje leva, srednja, desna politična opcija ali kdorkoli "s ceste"....

Zato smo lahko kritični in zato manj hvalimo dosežke lokalnih veljakov, ki si morajo objave drugod posredno ali neposredno plačati ali vsaj to pomaga pri "uredniški politiki" nekaterih medijev. Gorenjska medijska krajina je puščava kjer cvet čisto poseben zaseben "biznis" z novicami in njih obravnavo.

Kaj je naša pozitivna novica? Več jih je:

1.

Nismo ne absolutnoi objhektivni, še manj povsem nepristranski. Koliko smo -ocenite vi z branjem!

2.

Nikdar nismo in ne prejemamo niti 1 (enega) centa za objavo ali - neobjavo. Delamo iz lastnega zadovoljstva in lepega dne - ko ga ne bo več dovolj -tudi Trme ne bo.

3.

Kritike in informacije sprejemamo na enak način: so del vsakdana in normalen pojav. Enak odnos imamo do informacij, ki jih prejemamo dnevno od vsepovsod - ocenimo, katere so za objavo in objavimo. Naše objave so subjektivne in 15 700 000 klikov jih potrjuje.

Želeli bi si več pozitivnih novic o pozitivnih ljudeh, dogodkih. Ampak zanje ne bi sprejeli plačila.

Miran Šubic, novinar več kot štiri desetletja....