Branko Grims je v svoji maniri vse zasluge za opozarjenje na problematiko priseljevanja v Kranj vzel na svoja pleča. In v "objem politične smrti" spravil Iva Bajca. Ki verjetno ne ve, da sekretarka njegove stranke v Kranju družinski proračun (s sinom, uradnim lastnikom "albanske ambasade" na Trojarjevi živita na istem nasloviu v neposredni bližini) vsak mesec plemeniti s sejnino mestne svetnice SDS in (lahko) tudi najemnino albanskih podnajemnikov, ki jih njihov "gazda" naseljuje v nepremičnini kandidata SDS Kranj na lokalnih volitvah! Zelo dobro pa to ve zagotovo Branko Grims.

Danes bi za govorniško mizo morala sedeti mati in sin Kristan, spraševati bi pa moral Ivo Bajec. Potem bi to imelo smisel. Tako pa se je družina Kristan kruto pošalila z županskim kandidatom, ki bi danes moral vprašati najprej v svoji stranki o "biznisu" z albanskimi delavci, zaslužkih, spričevalih, dovoljenjih.

To je bila šarada kranjske politike SDS. To je bilo sprenevedanje in laganje vsem v brk - zlasti pa svojim simpatizerjem, ki so prišli v Šmartinski dom poslušat županskega kandidata, ki se mu očitno pred nosom in - oprostite - za ritjo dogaja star rek, da je "politika umetnost možnega".

Smrtni politični objem Branka Grimsa je zadušil Iva Bajca še preden je slednji kot politično bitje zadihal. Kot je zadušil politično kariero mestnega svetnika Iztoka Jenka, ki to ni več. To je smrtni objem, ki seveda zaduši vsakogar, tudi sicer povsem dobronamernega Iva Bajca - pa se slednji morda še zaveda ne!

Najprej so pljuvali Matjaža Rakovca, ker naj bi bil on kriv za priseljevanje Albancev v Kranj. A odgovornost ali krivda je na državi = upravni enoti Kranj. Oni so tisti, ki omogočijo vstop priseljencem, ki potem stanujejo pri Kristanovih ali pa pri nesojenem županu Velovu, ki jih je imel tudi polno stanovanje. Pa se je z Bajcem v nečem mogoče strinjati: občina je sprejela neke ukrepe, izvajanje je obstalo v zraku....

Graditi župansko funkcijo na bolj ali manj ubogih delavcih, ki jih tako ali drugače izkorišče njihov sistem in ustroj, je mogoče. Ko pa doživiš, da to počne nekdo katerega najbližji politični sodelavci so do vratu v tem, se zavedaš vse bede take politike. Žal je Ivo Bajec sedel v koprive, ki bujno rastejo v njegovi stranki. Le kdo bi bil njihov politik katerega najboljši poslovni partner je albanski podjetnik s katerim veselo sodelujeta? Je kaj narobe pri tem? Prav nič. Smo v kapitalizmu, trg deluje. Ko pa pride ideolog Grims v zgodbo, je seveda tudi to lahko samo ponazoritev - kdo nam laže.

Miran Šubic, urednik in ustanovitelj Trma.si - MI SMO PRVI OPOZORILI NA PROBLEM PRISELJEVANJA JAVNO IN NE MORDA GRIMS, KRISTAN ALI KDORKOLI IZ POLITIKE!!!!