Nemško veleposlaništvo v Sloveniji ima vsaj eno zgodovinsko značilnost, ob kateri bi sicer morala zardeti vsa Slovenija: nekdanja vila kjer so ustanovili slovensko OF kot odpor proti nemškemu okupatorju, je zdaj rezidenca nemških diplomatov...Paradoks ali "realna politika" in svet kjer kupiti mogoče vse?

Ni pa Nemcem mogoče prodati tega, kar nam prodajajo domači ideologi strahu, nestrpnosti. Na primer Boštjan Turk, ki na televiziji razlaga, da "je ljudi strah". Česa, ne pove. Koga, ne pove. Pač pa namiguje na zmage in poraze v politiki. To poniglavo netenje strahu kot značilnosti današnje Slovenije je seveda agenda komentatorja z desne. Njegovo razmišljanje ipd. spoštujem, nikakor ga ne cenim. Oziroma: demokracija je v tem, da to prodaja tistim, ki mu verjamejo.

Nemci pa ne verjamejo Branku Grimsu, ko prodaja Slovenijo danes kot Nemčijo v času vzpona Hitlerja. Ne oglasi se kak "komentator", oglasi se država Nemčija. Uradno in jasno, z veleposlaništva tukaj, v Sloveniji. Ki jo v istem odzivu ocenijo odlično, ker se pri nas - če drugega ne - svobodno izraža volja. Na primer na referendumu kjer pač vedno nekdo dobi, nekdo izgubi. To je politika oziroma odločitev ljudi. In Nemci ne dovolijo, da bi nekdo strahovlado iz Nemčije 1933 uvažal v Slovenijo 2022.

Kranjski politik je dosegel mednarodno odzivnost. Žal pa ne po dobrem ampak zaradi neumnosti, ki jih klati. Z jasnim sporočilom: če mi izgubimo, je to diktatura....Koga? Ljudi, ki so nevedni, zavedeni in so zato temelj vzdušja Hitlerjeve Nemčije leta 2022 v Sloveniji. Pa so mu isti Nemci dali po prstih, da je kar grdo. Ne zanj, jasno: ekstremizem znotraj strank ima vedno plodno zemljo kjer raste in se razvija. Na levi ali poa na desni, zame vseeno.

Se bo ali se je odzval odhajajoči gizdalin? Je že zapisal na Instagramu ali kjerkoli, da je predsednik demokratične države in ne nečesa, kar smrdi po diktaturi, nacizmu ipd.? No, roko na srce: tudi drugi naši politiki do zdaj niso reagirali. Z možno razlago: pa kdo tega resno jemlje...?! Morda ga mi ne, Nemci ga. Zelo resno in jasno.

Jutri mi bo v mojem mestu del tega skušal umestiti s "svojim" županom. Trma je zdaj v vlogi nemškega veleposlaništva in še koga: KRANJ JE SVOBODNO MESTO V SVOBODNI DEMOKRATIČNI DRŽAVI KJER LAHKO VSAKDO VOLI ŽUPANA. TO JE OKVIR. IN VSEBINA? PRESODITE SAMI, KO VOLITE!

Miran Šubic, ki spoštuje Iva Bajca /SDS/ kot kandidata za župana do tistega trenutka, ko bo ali je le še marioneta Brnka Grimsa in podobnih. Če bo izgubil, bo Kranj morda del Nemčije 1933 ? Ali pa bomo to postali, če taki zmagajo?