Včeraj so odkopali skelet iz zemlje, ki pripada Cerkvi in jo je za Park slovenske himne odstopila mestni občini za (borih...) 15 let. Ker se take stvari naredijo za 99 let....oziroma za vedno. Ne, če je lastnik tisti, ki uči o raju v nebesih, ustvarja pa si ga tukaj - z bogatenjem in lastnino, ki sta bili Kristusu tuji, njegovim razlagalcem pa ne....

Skelet, človeško okostje, okostnjak tam kjer naj bi bil za sto jurjev narejen park? Bodo zdaj strokovnjaki prečesali in prekopali še preostalo zemljišče ali pa je - če gradi občina, pomaga država - dovolj tale skrivnosten ostanek? Ne vemo, vemo pa, kako gre tam kjer ni "posvečene zemlje za sveti namen parka naše himne": temeljito se razišče kar se pač mora....in to stane čas + denar!

Kdorkoli že nam je podtaknil tale park (občina=župan, Cerkev=župnik, država=bivši minister za obrambo...), nam jo je zagodel tako kot se pač v Kranju dogaja. Neka navadna norost lahko stane kolikor hoče, če je to po volji oblasti. Kaj bi lahko naredili s sto jurji, ki jih bo vzel ta nesmiselni park naše politike, ne vemo. Ne pa malo.

Okostnjak je padel iz omare oziroma so ga odkopali. Trma je prej našla še tovornjak naše vojske, ki pomaga pri gradnji!? Zakaj ne pomaga - na primer - povsod kjer občina gradi? Ali pa vam doma, če vojska pomaga vsem in vsakomur in vedno?

Kaj nas uči skelet? Da kranjska oblast dobesedno z valjarjem ali traktorjem uresničuje zamisli, ki prej niso bile v nobeni javni razpravi. Nikjer niso preverili ničesar, vprašali ljudi. Participativni proračun je v primerjavi s tem pač samo smešnica ali pesek v oči.

Vedno sem bil in bom proti ljudem, ki si za življenja skušajo zgraditi spomenike. Take in drugačne. Vedno sem bil proti temu, da neka za uho privlečene zamisli imajo ceno, da nimajo cene, ker jih "lansirajo" ta pravi, druge pa so zavrnjene, ker za njimi stojijo "napačni". Kranjski župan ni uspel niti začeti Bleiweisovega parka, zgradil pa bo Park slovenske himne. Mi bomo plačali in plačujemo vse. Tudi okostnjaka iz omar na Slovenskem trgu 1.

Miran Šubic, ki bi raje kako otroško igrišče kot Park slovenske himne. Ne zaradi himne, zaradi nas vseh.