Klemen Malovrh je kader Matjaža Rakovca in obstoječe oblasti. Kot je bil prejšnji direktor zavoda kader prejšnjega župana. To je treba vedeti, ker sprenevedanje odpade. Žal smo v prejšnjem mandatu doživeli, da "se je direktor moral odstopiti" kot se temu reče. Ob novem so mnogi vihali nosove: gostinec z zasebnim interesom profita v čevlje direktorja javnega zavoda z javnim delovanjem - bo to šlo?

Ne vemo, če bo in kako gre. Nekaj je gotovo: na čelu sveta zavoda je svetnica Lea Bidovec, ki pa je tudi kranjska turistična podjetnica in gostinka. Torej? Svet zavoda seveda ne določa v kateri gostilni bo kdo godel, zagotovo pa je poklican za nadzor. Kajti za Klemena Malovrha lahko zapišemo, da so očitki na dlani: ali je v času virusne suše za gostince skrbel, da so vis pri porabi javnega denarja enakovredno obravnavani in ali je pri tem uporabil razum in ni izpostavljal lastnega bifeja!?

Zdi se nasploh, da v Kranju zmoremo veliko, le ene stvari ne: težko nastopamo skupaj. V turizmu še posebej. Ker preprosto ne manjka študij in konceptov in projektov in usmeritev - le učinki so nekoliko težavni. Ker jih razume vsak po svoje in tako tudi dela.

Na fuzbal, politiko in turizem se vsi spoznamo, pravijo. Zato ne bo prav nič čudno, če bo javni zavod pod drobnogledom politike, ki je že do zdaj rada trenirala nasprotovanje županovim odločitvam prav na tem področju. Nam kot laikom in nepoznavalcem pri prejšnjem direktorju ni bila jasna predrznost, da je tuje goste, ki so prespali v edinem večjem hotelu (zdaj v stečaju) marljivo štel kot svoj uspeh pri turistični rasti...Pri sedanjem dogajanju pa nam nikdar ne bo jasno, kako zavod v času, ko zaradi virusa vse zapiramo, porabi skoraj enako vsoto denarja kot takrat, ko je prireditev več in...Ampak: naj presodijo odgovorni!

Prekletstvo kranjskega turizma naj bi razrešil novi direktor. Očitno pa se je zgrnilo tudi nadenj...