Bili smo prvi in edini medij, ki smo prikazali dejstvo, ki je res zanimivo: danes nimamo v Sloveniji nobene primerne dvorane za plezanje, ki bi bila ustrezna zahtevnim tekmam svetovnega pokala in prvenstvom v tej panogi.

2023 naj bi Ljubljana v bitki za nacionalni center zmagala proti Kranju, ker bodo dobili dvorano na Viču za do 9 milijonov z nadimkom: NACIONALNI PLEZALNI CENTER in seveda podporo zveze, zlate olimpijke in - zlasti župana Ljubljane.

To je z današnjimi zapisi resna in bogata in vplivna konkurenca Kranju in našim načrtom. Župan Rakovec pojasnjuje, kako daleč smo z dvorano mi in ugotavlja, da ne bo nič narobe, če bosta dve. Ampak: nacionalni plezalni center (bo?) v Ljubljani, kaj smo potem mi? Kaj je Kranj v tem pogledu?

Smo zamudili drveči vlak, ki ga vozi Zoran Janković in želi biti na cilju pred nami? Zadeve niso poceni, gre za milijone. A gre tudi za prestiž in dejstvo, da je zibelka plezalnih tekem v Kranju, Ljubljana nas prehiteva po desni...

Zdrs na balvanu je očiten: je Slovenija tako bogata, da zmore npr. 15 milijonov za dve dvorani za isto panogo, iste tekme, iste cilje?! Davkoplačevalci bodo povsod vse to plačali, Kranj naj bi povabil zasebne partnerje!

Kdo bo v tem hitrostnem plezanju prvi na cilju? Izredno zanimiv bo razplet, nekaj pa je gotovo: prej ali slej bomo v Kranju morali jasno in glasno povedali, ali smo zdrsnili z balvana ali pa smo lahko na cilju pred Ljubljano in njeno športno hegemonijo? Nogomet in košarka v Stožicah, če izpostavimo "nacionalni pridih" izbijeta lahko vsem ustvare, da bo Ljubljana zgradila dvorano in dala primat Kranju? To je tako kot če bi pričakovali, da bo Zoran rekel Matjažu: "Izvoli naprej!"