Kranjski uradniki za promocijo župana delajo odlično. Ko sadi drevo, posnamejo film. Med tem je Slovenija središče Evrope in Brdo je na kranjskem ozemlju, če nič drugega.

Kaj so si tisti, ki v Kranjskih novicah objavijo na vsaki strani eno fotografijo župana, zamislili v času predsedovanja? Kakšne izvirne akcije je spočel zavod za turizem novega direktorja? Naj ne zveni sarkastično: čakamo na kako pobudo direktorja mestnih uradnikov, ki si je nekega dne zamislil filmski festival....in je festival bil!

Kolikokrat smo slišali, brali o tem, kako zapostavljen je Kranj? Od vseh in vsakogar. In politiki so kar po vrsti prisegali, da bo drugače. Dobro: država nas ne šteje kot partnerja v tej zgodbi !? Pa bodimo kdaj sami sebi partner in - na primer - danes zvečer v Khiselstein povabimo ljudi na "Evropski koncert" ali kakršenkoli dogodek. Ali v kanjonu Kokre naredimo evropsko zastavo ...ali..... priznamo, da je ideje lažje trositi kot kaj narediti ampak: KDO JE ZADOLŽEN ZA PROMOCIJO KRANJA, KER VEMO, KDO JE ZADOLŽEN ZA PROMOCIJO ŽUPANA?!

Najlažje je kritizirati, kajne! Še lažje je ugotoviti, da smo vsaj začetek zamočili in pozabili, da ne gre pri vsem skupaj za nič drugega kot za naše prizadevanje, da SMO DRŽAVLJANI EVROPE - ne glede na rdeče in črne in ostale politične barve.

Da bi to bili, moramo biti del Evrope. Dejansko. In ne tavati v provinci, zatohli in zaostali...