Ko smo za odgovore o ravnanjih prosili svetnika Boštjana Trilarja in Borisa Vehovca (Več za Kranj), sta molčala. Ko smo za odgovore prosili stranki Več za Kranj in Stranko Alenke Bratušek, nismo dobili odgovora. Možna drža v politiki, ni kaj. Šlo je pa seveda za javni denar, da ne bo nesporazuma. In še vedno molči tudi Aljaž Primožič, ki ne zmore pojasniti "izginotja" iz vodstva stranke Več za Kranj, ki je v skrbi za javni denar izpostavila tudi njega kot člana IO. No, malce drugače je z Igorjem Velovom, ki smo ga pač prosili, da naj napiše Trmi (na primer: svoje zgodbe s počeno gumo še ni javno pojasnil), a dlje od tega (še) nismo prišli.

Svetnica Barbara Gunčar je zdaj prebila led in neko svoje stališče javno objavila. Trma nikdar teh stališč in takih zapisov ne bo komentirala, prilagajala, urejala, prirejala. So prispevki javnih ljudi za javno razpravo, so stališča in mnenja in ocene. Lahko pa rečemo, da smo veseli, ker do tega prihaja in gre za "prvo lastovko" pri poskusu, da se o problemih pogovarjamo javno, ker gre za javne stvari in ljudi.

Trma prosi vse in vsakogar: kulturnike in politike, športnike in podjetnike (in vse druge), da se nam oglasijo in napišejo svoje mnenje, stališče, kritiko, pohvalo o dogajanju v Kranju. Ne gre za to, da bomo potem dosegli spremembo, gre za to, da se o tem pogovarjamo in si izmenjamo stališča.

Vas torej Kranj izziva? Vas kaj moti oziroma kaj navdušuje?

Trma ponuja prostor, da to objavite. Naš naslov trma.sem@trma.si!

ps Mestni svetnici Barbari Gunčar pa zahvala, ker je prebila led in v teh dneh je kar mraz, kajne?