Boris Vehovec je mestni svetnik, ki je decembra za Več za Kranj kupil z našim denarjem drona (brezpilotno letalo). Ker je znan zagovornik smotrne porabe javnega denarja, je seveda pojasnil, da stranka drona potrebuje za svoje aktivnosti. Res je pri tem edina v Sloveniji, a tudi to nekaj šteje!

Česa pa Boris Vehovec ne pojasnjuje? Kako je in kam pritekal in odtekal denar za prenovo igrišča na Zarici, ki je po gradbenem "posegu" ostalo neuporabno! Ni dvoma: takratni podžupan in zdaj mestni svetnik je bil "duša operacije" in tudi brez razpisa je poiskal izvajalca v domači občini. Kako?? Ne vemo, ker mestni svetnik še molči. A sodni postopek o tem, kdo je kaj počel v kanjonu Zarice že poteka. In tisti, ki so vse spremljali trdijo, da je bil gospod podžupan šef, ki se mu ni smelo in moglo ugovarjati.

To je ena taka kranjska zgodbica, kajne? Saj dron je pač hec, igrača v veselem decembru, fuzbalisti se bodo pa že podili po travniku, če se bodo ... bi lahko zključili. A vrag je odnesel šalo, ker je bil za igrišče zapravljen naš denar, ne zaslužek gospod mestnega svetnika! Tistega, ki je gromko opozoril sedanjo oblast na zapravljanje javnega denarja - sam pa (še) ni pripravljen porabo večjega zneska pojasniti, da bi bilo jasno, kako in kdo in kam in kdaj je denar za igrišče plačal in kdo ga je dobil in kaj je naredil z njim.

Do takrat velja: lepo igrišče je postalo žal le neuporabna površina, voda pa po "ureditvi" stoji še bolj kot pred njo. Trma bo počakala, da bo mestni svetnik spregovoril in pojasnil. Nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana. Le nekaj drži: gospod nekdanji podžupan raje molči kot pojasni svoje početje. Zgovorno?Ja!