Radenko Mijatović vodi največjo in najbogatejšo športno zvezo v tej državi. Zato lahko on in njegovi odredijo, da mladi fantje tvegajo življenja na travi centra Brdo pri +34 stopinj. Ker so tako želeli ali hoteli sodniki (in Radenko je bivši nogometni sodnik...), ki so seveda prišli z dopustov ipd. in je čas za treniranje. Kajpada: trening video posnetkov so opravili na živih poskusnih zajčkih, ki so morali na igrišče od 12. ure dalje. Zato, da bodo plačani sodniki lahko opravili svoje, so mladi nogometaši tvegali življenja.

To je današnja zgodba Trme. Bili smo tam. Videli in slišali tudi ogorčenje staršev, ki so prišli bodrit otroke iz vse Slovenije. Po do zdaj znanih podatkih, nikomur k sreči ni bilo nič. Ali pa se posledice tega igranja z zdravjem lahko še pokažejo....

Norost je taka, da človeka res šokira. Zato, da bo vse v redu z eno (v NZS najbolj pomembno?) platjo, je treba žrtvovati najmlajše. Ruska ruleta z žogo je za mijatoviće&šajne&mcdowelle našega nogometa pač logična. Ker v njej oni ne sodelujejo, le organizirajo jo.

Pa se je med tem nezaslišanim početjem na Brdu igral nogomet tudi v Kranju. Kjer smo dali za razsvetljavo milijon in še kak evro. Da bi bile tekme v pripeki preteklost in bi gledali večerne nogometne predstave. No, že drugič so začeli lepo pri temperaturi nad 32 in pri ugasnjenih reflektorjih. Neumnost? Čemu smo plačali iz naših žepov za to, da bi gledali in igrali nogomet kot se spodobi, ko sonce žge kot redkokdaj?

Nekdo je za vsem tem. Vedno je bil in bo. Nekdo, ki upravlja z zdravjem in življenji. Nekdo, ki prižiga in ugaša milijon vredne luči. Podarimo jih tja kjer jih bodo znali prižigati in kjer bo prižiganje stvar razuma in ne birokracije.

Trma vse to zaznava. In nismo tiho.