Je Kranj prvo mesto pri nas, ki se je pobratilo s kakim ameriškim mestom? Ne vemo, ampak za novinarje je to dogodek. Oziroma: za Trma.si je to dogodek, ki ga edini zabeležimo. V dobi "pametne Mlake" in podobnih podvigov je v ZDA odgovoren za digitalizacijo Kranja, ki ne zmore organizirati niti tega, da bi imela četica likaric županove podobe - eno fotografijo iz Colorado Springsa? Da bi slovenske medije ipd. na dan podpisa pogodbe obvestili s slovitimi PR sporočili, je itak za te od nas plačane uradnike "fata morgana", ki se jim seveda ni prikazala. Ko župan sadi drevje, se vozi s kolesom ipd. "veledogodke" pa znajo zabeležiti. V dobi digitalizacije, v dobi internetne prevlade, v dobi, ko smo vsi novinarji, fotoreporterji - z občine tretji dan "ne bev, ne mev"!? Pa saj mi znamo drugače, mi objavimo take dogodke in se vprašamo...

Vodja oddelka za komuniciranje Mendi Kokot ima (kot nam piše) vsa pooblastila, da lahko za občino in z občine in o občini komunicira z javnostjo!? Pa ne ona, ne kdo drug ne zmore napisati 10 vrstic in si sposoditi fotografijo o novem kranjskem pobratimu!? Seveda pa je to tudi ogledalo tistega, kar smo že pisali in se spraševali: ali županu taki "podvigi" naredijo več škode kot koristi? Ali je (ne)sposobnost njegovih najožjih sodelavk in sodelavcev utež za naslednje volitve? Ja, hudiča: če podpis pogodbe oziroma srečanje, ki nas tudi nekaj stane, ni dogodek za občinske uradnice, ali je potem samo za Trma.si?

Morda pa je zadevo treba vzeti drugače: lepo je iti na izlet čez lužo. In ko "mačka ni doma, tudi miši plešejo". Vikend je sončen in lep, kdo bi se zdaj ukvarjal z javnostjo, davkoplačevalci, plačniki tega bratenja, ki - pa upam, da se motim - tako kot v turškem in ruskem in kitajskem primeru koristi ravno (še) nima veliko.

Jutri je ponedeljek, uradniška četica se bo zganila v prvi bojni liniji za ustvarjanje lepe podobe naše oblasti....Po urniku, jasno. Mi in ameriški novinarji delamo tudi v nedeljo.

Oprostite: ČE ZA OBČINO NI VREDNO POBRATENJE NITI OMEMBE NA LASTNI SPLETNI STRANI, KDO TU KOGA IMA ZA NORCA?

Miran Šubic, nekoč najdražji svetovalec župana na področju obveščanja...Nekoč!