Zoran Stevanović je podjetju kjer vam pobelijo, položijo ploščice ipd. nakazal denar za "umetniške storitve" in glej no - prokuristka podjetja je bila njegova politična sodelavka, kandidatka njegove liste. Po izdaji računa so podjetje zaprli, Zoran Stevanović pa javnosti ni obvestil kako je zopet dosegel nekaj "za ljudi". Zdaj pa bi očitno rad zmanjšal svoj "greh" tako, da kaže na druge. In ima na koga pokazati. Igor Velov je s svojo svetniško skupino denar za "veselice" zapravljal kar v lokalu, ki ga najema njegov kolega svetnik iste skupine. Za razvoj Kranja, imajo zapisano v imenu. In kupci drona iz Več za Kranj (se jih spomnite, kako so "grmeli" o porabi javnega denarja?) so po decemberskih podatkih tudi bogato trošili "reprezentanco" (ne vemo, koliko je od tega še na Stranki Alenke Bratušek s katero so bili v španoviji, a jo potem prekinili...)! In Barbara Gunčar nam je pojasnila, da je 2400 evrov porabila za svoje volivce kar je lepo - je pa to več kot četrtina vsega denarja, ki so ga svetnice in svetniki porabili za veseljačenje oziroma "strankarska srečanja"! Na zdravje in dober tek!

"Raspašoj" je ruski izraz za razkošno trošenje in veseljačenje. Pa smo daleč od tega s kranjsko politično elito? Niti ne. Gre za model, ko je treba denar porabiti pod neko pretvezo. Pa pred svoj prag, to je vedno dobro: če odmislim sistem javnega naročanja (izum države zato, da se ga izigrava...), sem za svoje plačilo jasno in točno lahko pokazal, kaj sem naredil. Preveč? Premalo? Dobro? Slabo? Seveda pa nisem potreboval izgovora o "stiku z volivci" ali "umetniških storitvah", da bi zapravljal javni denar. V tem je kleč tega početja: vsi vedo, za kaj gre - nihče ničesar ne ukrepa.

Politično perverzno je, da začneš pri drugih iskati tisto, kar si sam že zagrešil. Gospod Stevanović zdaj "rentgenizira" kolege svetnice in svetnike. Da bo pokazal, kako drugačen je od njih? Ne, ravno nasprotno: da bo dokazal, da so drugi (morda) enaki njemu! Četudi od njega je pa res že malo preveč...