V nekaj dneh sem doživel dva odziva na svoje novinarsko delo. Najprej je Jernej Pavlič, visok predstavnik Stranke Alenke Bratušek, skušal neuspešno kaznovati moje delo pri časopisu in tožilstvo je ovadbo na podlagi njegove prijave zavrglo.

Potem se me je lotil v svojem "slogu" mestni svetnik Zoran Stevanović. Ne prvič, ne zadnjič. Ali pa sem se ga lotil jaz, ko sem ga vprašal, zakaj je v Franciji med njegovim delom "na terenu" tekla kri!? Ne vemo, če je - zato vprašamo. Primitivizem ali oponašanje Janeza Janše in njegovega odnosa do novinarstva je bil takoj tu. Nič nimam proti, vsako izpostavljanje javnosti govori o sleherniku veliko. Če stopiš mačku na rep...

Takih odzivov je veliko. Del življenja novinarja je to. Seveda ne vsakega novinarja: tisti, ki sadijo rožice vse življenje, nikdar ne dobijo takih odzivov. Ki so lahko vseh vrst: tudi fizične grožnje, tudi požig hiše ipd., kajne?

O tem ne bo veliko govora v Društvu novinarjev ali v antipodu z desne. Mene ne bo branil Marko Milosavljevič ali Bojan Požar ali...kdorkoli. Branil se bom kar sam s svojim delom in trmo in Trmo.

Ljudje radi rečejo, da je "resnica prasica"...ko se razočarajo vanjo ali se resnica izkaže za ponaredek tistega, kar naj bi bila. Zato izbiro med resnico ali Resnico prepuščam vsakomur. Kako ne bi, če sem pa "kao novinar" (slovensko bi bilo to lahko "naj bi bil novinar"). In če to zapiše slovenski politik v Sloveniji, potem bo že držalo...kajne!?

Miran Šubic univ dipl.novinar

Urednik in ustanovitelj Trme