Ko stopiš iz množice, si pod reflektorji te iste množice. In to seveda pomeni, da nisi skrit v množici in si oropan določene zasebnosti, intimnosti. Lepo je, če o tem lahko odlošač sam. Če te potegnejo na plano in izpostavijo, morda ni prijetno.

Ko smo poslali pobudo o knjižnici, smo se izpostavili. Nasproti tistim, ki o tem odločajo predvsem. In nasproti tistim, ki bodo ali so za tako pobudo in tistim,ki so proti. Oboji imajo prav, ker pobuda še ne pomeni uresničitve kar tako, sama po sebi.

In če smo s tem pokazali, da imamo nek svoj prav, da o nečem imamo svojo resnico ali razlago ali pojmovanje, je na drugi strani jasno, da pobuda terja odziv. Odgovor. In kdor jo dam, mora biti pripravljen na JA in na NE. Mi smo.

Problem odločevalcev (=mestne politike) pa nastopi, ko morda kdo naivno pomisli, da ima opravka z ljudmi in pobudo brez hrbtenice. Nas namreč ni strah NE, želimo si pa JA. Vsekakor pa MOGOČE in MORDA in BOMO VIDELI in POČAKAJMO ŠE MALO ne bo dovolj za odgovor.

DNEVNI RED PRIHODNJE SEJE MESTNEGA SVETA NAŠE POBUDE NE VSEBUJE. VSAJ ZDAJ ŠE NE. PREDOLGA SEJA? NEIZDELANA POBUDA? NEZNANE VSE POSLEDICE - SO MOŽNI RAZLOGI IN ŠE VEČ DRUGIH JIH JE. EDEN ODPADE, VSAJ ZA NAS: GREMO SE DELAT, DA POBUDE NI.

Mi smo se izpostavili. Jaz sem se izpostavil. Naj se še tisti, ki želijo reči NE in tisti, ki z nami želijo JA. Samo za to gre in nič drugega.

Hrbtenico imamo vsi. Samo kakšno.....?