Stotine tujcev, večinoma Kosovcev, iščejo zaradi različnih zadev - njihovi začasni ali stalni naslovi pa se za iskalce izkažejo kot neustrezni. Pa naj gre za vročanje policije, centra za socialno delo, upravne enote, izterjevalcev, sodišča ipd....rezultat je enak: ni jih čeprav naj bi bili tu, v Kranju.

Država je začela končno urejati to področje. Da bodo tisti tujci, ki tu pridno delajo, imeli mir - in da bodo vsi, ki se poslužujejo raznih prevar, prej ali slej razkrinkani. Nismo optimisti, da bodo upniki dobili kar jim dolgujejo (večinoma) tujci, ki so prišli s Kosova. Vendar pa je zdaj vsem jasno vsaj to, da država začenja potrebne aktivnosti, ki so prej manjkale ali pa so bile ujete v birokratske postopke brez haska.

Nekateri še vedno zmotno mešajo pristojnosti občine in države. Prva je žal žrtev nezakonitih početij, ker plačuje marsikateri prispevek na račun lažnih podatkov. A vstopna točka je upravna enota kot izpostava države kjer dobijo dovoljenja tisti s poštenimi nameni in vsi ostali.

TRMO JE BRALO V SREDO 6000 BRALCEV. NORA ŠTEVILKA ZA LOKALNI MEDIJ. AMPAK: KO SMO LETA 2019 OPOZORILI NA PROBLEM PRISELJEVANJA, SMO DO DANES TEMU SLEDILI KOT JE TREBA IN KOT SE SPODOBI. KOT EDINI MEDIJ NA TAK NAČIN. IN KOT EDINI MEDIJ, KI VEDNO LOČI MED DOBRODOŠLICO SLEHERNEMU IN SPOŠTOVANJEM ZAKONOV TUDI PRI TISTIH, KI K NAM PRIDEJO OD DRUGOD!

Kam izignjajo pri nas prijavljeni tujci, ostaja odprto. A zdaj to ni več samo retorično vprašanje, zdaj je to problem, ki ga je treba rešiti. Trmasto bomo spremljali in ljudem v tem okolju pojasnili, kaj se dogaja.

TRMA JE ZATO BRANA KOT NOBEN TUKAJŠNJI LOKALNI MEDIJ. V TO SMO PREPRIČANI.