Pravijo, da bo en svetnik danes manjkal na seji sveta. Morda celo dva. Mi trdimo nasprotno: prišla bosta in vsem nam dvomljivcem pokazala, kako delajo pravi kranjski politiki: javno, transparentno, pošteno, v dobro vseh nas.

Naključje je, da je bil sporni razpis za zelenice zaupan svetovalki na eni strani in podžupanu za (pomislite!!!) družbene dejavnosti na drugi. Naključje je, da je bil cenejši ponudnik v postopku dobesedno odstranjen, ker so mu iskali dlako v jajcu - drugi ponudnik pa je bil privilegiran čeprav po veljavnih predpisih sploh ne bi smel sodelovati na razpisu. Naključje je, da zaradi vsega tega in še česa letno plačujemo za zelenice in rožice na njih vsaj 300 000 evrov (pre)več.

Ni naključje, kdo je bil pri tem poslu zraven. Ni naključje, da je pogodba postala veljavna tik preden je odšel iz pisarne župana. Ni naključje, da je podpisal vsaj še eno pogodbo kjer poteka sodni spor in to dobesedno zadnji dan pred primo predajo poslov. Ni naključje, da o vsem molči do danes. Ni naključje, da smo Kranjčani in Kranjčanke jezni.

Dost je tega!

ps. Boštjan Trilar je leto pred volitvami izjavil, da ne bo več kandidiral. Nato je z Alenko Bratušek skušal ustoličiti za župana Iztoka Puriča. Zdaj je mestni svetnik Več za Kranj in borec za pošteno porabo javnega denarja.Zato smo prepričani, da bo danes ovrgel vse dvome o zelenicah....in sebi.