Če bi Boštjan Trilar ravnal tako kot Zoran Stevanovič, bi morda škode ne bilo, ker bi pogodbo o zelenicah predstavil mestnemu svetu takole: "Boris Vehovec je tako dobro vodil razpisni postopek, da smo uspešno spodili ugodnega ponudnika in izbrali dražjega. In sam sem tako dobro pogodbo podpisal, da bomo za zelenice plačali 1,5 milijona več tistemu ponudniku, ki nikjer v Sloveniji ne bi niti na razpisu smel sodelovati! Glasujmo! Kdo proti...?

Svetnik Zoran Stevanović je s svojo razpravo zadel bistvo: župan (sedanji) naj uredi grehe župana (prejšnjega), mestni svet jih ne bo. Pa je tudi v prejšnjem sedel nek drugi Zoran Stevanović, ki je bil eden najbolj gorečih nasprotnikov ravnanj Boštjana Trilarja. Danes se je strinjal, da zadeva "ni zrela za javnost," kot je ocenil še eden njegovih političnih nasprotnikov iz prejšnjih časov. Danes sta na isti valovni dolžini!

Kranjčanke in Kranjčani bodo resnico izvedeli. In tudi posledice te resnice. In tudi kdo jih je zakrivil in koliko nas bo to stalo in zakaj. Če bi prejšnji župan terjal od sveta, da mu potrdi postopek in pogodbo, ki smrdita po korupciji, bi takrat vedeli, kakšen mestni svet imamo. Zdaj pa bomo (z)vedeli, kakšnega imamo zdaj.

Naj zadeva pristane na policiji ali na protikorupcijski komisiji ali za šankom bližnjega bifeja, dejstev vnedogled na bo mogel skriti noben mestni svet. 6 (šest) svetnikov in svetnic je danes glasovalo, da ni skrivalnic, drugi pa še vedno upajo in mislijo in verjamejo, da se politika za zaprtimi vrati lahko dogovori, da svinjarija ni svinjarija ampak....? Kranj, ali ne ti sram?