Zakaj so se na občino odločili skrivati pred javnostjo početja svetnic in svetnikov in svetniških skupin pri zapravljanju našega denarja, je logično. Gre za simbiozo: če ne boste novinarju omogočili vpogleda v te naše male, nepomembne privilegije, bo mir....če ne pa ne jamčimo za naše glasove podpore!?

Ni rečeno, da je scenarij tak. Ampak: ko je človek sam proti sistemu, mu je dovoljeno ugibati, kako sistem deluje. Ko so v Kranju svetniki in svetnice "požrli" nekaj sto kilogramov biftka, mesnin, se je zgražala vsa Slovenija. Nas je bilo sram. Pa ne dovolj, ker je takratna politika (rdeča, črna, vseh barv...) lepo zavrnila sistemsko spremembo oziroma boljši in jasen pravilnik o zapravljanju denarja svetniških skupin. In se vse to ni spremenilo do danes kjer dva svetnika lahko dobita ducat telefonov in računalnikov. Zlobno zapisano: in žlahta je vesela...

Ni prijetno biti sam proti sistemu. So pa zmage (četudi redke) tolko večje zadoščenje. Ne zaradi tega, ker bi pomenile več kot so: zaključki nekih postopkov kjer je za razsodnika potreben nekdo tretji. Zaradi tega, ker človeku dajejo vsaj malo upanja, da ne bo vedno "povožen".

Trma nima po naključju ime kot ga pač ima že deseto leto. Odločitev državne ustanove, da so javne stvari pač javne, je ena prelomnih v naši zgodovini: bralcu Trme namreč daje jamstvo, da gre za medij, ki ne odneha kar tako! To je sporočilo.

ps

O naših porazih ne pišemo radi, zmage razbobnamo. Taki smo pač ljudje. Se pa zanesljivo uvrščamo med tiste, ki se iz porazov učimo. In iz zmag tudi!