Trma je medij, ki kritike objavlja dobesedno. No, tokratna je polna bolečine. Dejstvo, da Triglav ni prvak v vaterpolu morda zanima o,5 % Kranjčank in Kranjčanov. Škoda. Ker to pomeni odraz pripadnosti mestu, ne le športu, vaterpolu in klubu. Najhujši udarec je vedno pasivnost, otopelost, brezvoljnost.

Pa se je oglasil (bivši) vaterpolist in seveda "pljuval" po tistem, ki si je drznil napisati dejstvo: nekoč elitni (po politični, gospodarski podpori) klub našega mesta je žal lahko tudi samo drugi v državi. Kljub "vesoljskim" pogojem v primerjavi s Kamnikom, na primer. In zato smo bili odziva vrhunskega novinarja, poznavalca ipd. (sklepamo iz poslanega) veseli. Čeprav ni skoparil s kritiko in oznakami, je to dokaz, da vsaj enemu ni vseeno. Kot komu ni bilo vseeno, da smo izpadli iz prve lige v nogometu, da v košarki doživljamo podobno usodo, da je naše plavanje šport prebliskov in ne stalnica osvajanja medalj ipd. itd.

Kaj je še razkril naš dopisovalec, ki si ni upal svoje športne pripadnosti razkriti tako ostro kot je spljuval Trmo, Trmatorja...? Oholost. Tudi ta je vedno v športu vodila v neuspehe. Ko si prepričan, da ti nihče nič ne more (npr. NK Maribor), padeš v povprečje. Kranjski vaterpolo je pač daleč od časov, ko smo v prvi ligi bivše države bili prisotni, če že ne tekmovalni. Zdi pa se, da je tudi po zaslugi take "kritike" premalo - samokritike in Kamnik očitno zasluženo slavi. Ne glede na okoliščine, je David premagal Goljata.

Naš župan je bivši predsednik Vaterpolo zveze Slovenije in še zdaj močno prisoten v tem športu. Ko je nekoč isto zvezo spravil v red, so mu skoraj pokazali vrata. Nato so se potopili globje kot kdajkoli. Ste morda pomislili, da pri tem ni bilo botrov iz Kranja?

Ljudem šport pomeni tudi pripadnost. Ko te ni več, te niti pljuvanje drugih ne reši pred samim seboj. Prej to spoznaš, prej si zopet uspešen. Vsaka podobnost z našim mestom in športom v njem je namerna.