Žalosti me, da sem po zaslugi "mitingarja" nekako povezan s prestolnico anticepilstva. Tistega, ki ga razglašajo ljudje njegovega kova, ki potem na mitingih kjer pljuvajo po zdravnikih=medicini=cepivu panično kličejo na pomoč, ko se anticepilka zgrudi dobesedno sredi protesta... Kranj nikdar ni bil in ne bo mesto demagogov, ki v duhu demokracije lahko čvekajo kar hočejo, a njihov bitka proti cepilcem se konča, ko kdo od njih pade od virusa. Smrti ne želim nikomur - anticepilci so jo izbrali sami kot realno možnost. In tisti, ki to rajo vlečejo za nos, izkoriščajo popolno zmedo naše oblasti, ki je rodila vse te "mitingarje", da pod pretvezo boja za ljudstvo skušajo vzeti še kak evro ljudstvu....

Žalosti me, ko zvem, da najboljši kranjski skakalec (vzgojen tu, doma tu...) danes dojema posledice tega, da se ni cepil. Ko je ležal na Golniku, mu je morda postalo jasno več kot si je upal priznati. Pa nočem kazati s prstom nanj, odrasel človek se je tako odločil. Toda: njegovo skakalno pot podpiram kot davkoplačevalec in državljan in navijač. On pa se na to požvižga: ni odgovoren ne do sebe, ne do športa, ne do pristašev. In moram se vprašati, kaj počenjajo tisti, ki mu mahajo z zastavico, da se požene po zaletišču! Tako delamo s potencialnim udeležencem OI v Pekingu? So ga vprašali, kako bi odšel tja brez cepljenja, na primer?

Oprostite: ne gre za politiko, za življenja gre. Kdor to zanika in je odrasel človek, jemlje smrt za posledicami okužbe z virusom kot realno možnost. Nikdar pa ne bom pristal, da bo realna možnost tudi to, da bo okužil moje najboližje, mene, prijatelje - ker pač verjame "mitingarjem anticepilstva". In tu nastopi država. Žal je zatajila. Na vse črti. Kacinovanje in janšizem kot slog obvladovanja epidemije sta doživela poraz, ki terja nova in nova življenja...

Imam ogromno razlogov, da verjemem zdravnikom. Ki lahko grešijo, ni kaj. Ki se lahko zmotijo, žal. Nečesa pa ne naredijo nikoli: ne zanikajo stroke, znanja..ker bi zanikali sami sebe. Če so torej tisti med nami, ki jim ne verjamejo, zdaj prišli na ulice, ni to nič narobe.

Narobe bo, če bomo verjeli njim in ne seštevku umrlih. Narobe je, če se mlad skakalec ne cepi. In prav je, da o tem ne molčimo....ker potem kraljuje ulica anticepilcev. Tudi tu, v Kranju.