Ko je direktor občinske uprave bil pobudnik "kar tako" filmskega festivala, smo zastrigli z ušesi: očitno gospod Bor Rozman nima dela na Slovenskem trgu 1 in malo "pospravlja" še po kulturi ipd. Danes je ocenil, da se je dobro "malo slikati" s funkcionarji, kolesarjem Mohoričem....Ker so župan in podžupana izvoljeni, gospod direktor mestne uprave pa je imenovan! Razlika? Kar velika...ali pa tudi ne! Odvisno je, kako svoje poslanstvo vzameš...

Zato smo na isti dan od naše bralke "kupili" zgodbo o tem, kako jo je mestni redar "obravnaval". No, ja: priznamo, da nas veliko težko prenaša kazni oziroma udarce požepu zaradi parkiranja, na primer. Toda: to ni bil mestni redar, ki sam po sebi vzbuja spoštovanje - prej nasprotno. Gre za "kadrovski biser" gospoda Rozmana katerega prva skrb je mestna uprava in tisti, ki delajo v njej. Če k temu dodamo "režirano selitev" bivše matere županje med inšpektorje, je slika še bolj jasna. O zaupanju v presoje gospoda Rozmana imajo zaposleni na občini marsikaj povedati. Pa tudi v njegov odnos do...pustimo čveke pri miru, gre za povsem jasne kadrovske posledice, ki so vedno (tu ni nobenega dvoma) potrjene potem od župana...In tako se je tudi v redarsko-inšpektorski kadrovski golaž zamešalo marsikaj (ne)okusnega.

Če bi gospod direktor bil samo prvi uradnik, bi lažje razumeli tudi kak zdrs. Ker smo vsi pač ljudje z napakami. Če pa direktor mestne uprave "igra funkcionarja" v kulturi, športu ipd., je komu morda to simpatično in "ljudsko", marsikdo pa zavije z očmi: naj raje predvsem in zlasti opravlja tisto delo za katero je plačan. Od nas, jasno.

Če nekoga zaradi res škandaloznega početja spodijo iz državne uprave, veselo deluje - v občinski. Logika? Morda za gospoda Rozmana, precej manj pa zoet za tiste, ki to plačamo. Zato je v finišu mandata župana Rakovca treba pomisliti tudi na tole: kdo mu in kako zbija ugled? In kdo mu dviga ugled?

Volitve bodo kmalu. Ne za gospoda direktorja mestne uprave. Ali pač....