Narcisoidnost v politiki je za politika hudo breme, ki ga nosi vsak dan. Ljudstvo trpi od njihove nezmotljivosti, ki jo slikajo skozi olepševanje storjenega in zgrešenega. Kajti mi, navadni ljudje, smo zmotljivi. Oni pa ne. Če zamudijo pri mostu in je cel Kranj na nogah, ponudijo razlago. Za zamujeni dom upokojencev je še niso, a nikoli ne reci nikoli...

Med tem pa gredo mimo z (županovim) nasmehom polmilijonske številke kot bi delili čokoladice. Bivši župan in njegovo orodje za prostor sta zagrešila svinjarijo kot jih je bilo malo. Najprej sta ob šolo, cerkev, zadružni dom skušala z močjo politike umestiti bloke, ki bi skrili sonce ljudem tam okoli. Narisal jih je mojster za načrte, zasebni podjetnik (popoldne) in jih poslal šefu za prosto na občino in slednji jih je vzel v roke (dopoldne). Gre za eno in isto osebo, ki je naš prostor mesaril z voljo župana. Po posebni pogodbi. Kot jih zdajšnji župan deli - na primer - šefom redarjev, inšpektorjev. Znani pevec je pel: "...princip je isti, vse ostalo so nianse".

To zgodbo sem kot Primskovljan posebej goreče spremljal. In sledil naporom ljudstva, ki ni nasedlo tej prostorski svinjariji brez primerjave. In zdaj je tu epilog: tisti, ki so zazidljivo zemljišče kupili, bodo dobili pol milijona iz naših žepov. Zakaj? Zato, ker je neka politčna klika skušala narediti "biznis" na Primskovem z zazidljivostjo in pozidavo ob vrtcu, šoli in tako naprej. Pa nikomur ne bo las padel z glave, sedanja oblast pa to šteje za uspeh....? Poravnava?

Tristo jurjev smo plačali za evidentni in dokazani greh župana pred sedanjim. Ne vem, zakaj mi ob obeh pride na misel pojem narcisoidnosti do bolečin, a vzorec je zanimiv: najprej so bile obljube, da bo občina tožila tistega, ki nam je iz žepov vzel tristo jurjev...Epilog? Še čakamo.

Pol milijona tu, tristo jurjev tam pa....suhe pipe v Zabukovju? Pa večen in res tečen odgovor občinskih, da "denarja ni"! Nasprotno. Ogromno ga je. Samo za koga in kdaj in kje. V Zabukovju v letu 2024 nimajo vode, mi pa bomo pobrateni z Japonci iz Fukoia. Lepo: tja gor jih peljite, ko se pridejo pobratit...če upate!

Miran Šubic sem odkril zgodbo s travnikom na Primskovem. Ponosen sem na to. Manj pa na to, da smo jo zdaj plačali vsi...le glavna "junaka" ne....