Bi vi tekmovali v tekmi kjer vas v imenu demokracije onemogočajo? Kjer imate povsem neenake pogoje s konkurenco? Kjer se vas tako bojijo, da vam še konkurence ne upajo predstaviti? Kjer vam skrivajo vse informacije, da ne bi morda....ipd. itd.

Kdo to počne? Strahopetec. Kdo mu pomaga? Strahopetec. Kdo je tiho? Ustrahovani. A strah je znotraj votel, zunaj ga pa nič ni. Kot njih nič ni: le kulisa in leporečje. Napredek so dolgovi v znesku 600 000 evrov in izguba 200 000? Napredek je krotovičenje na dnu lestvice z igralci, ki jih navozijo v Kranj trgovci z nogami?

Ne, napredek je v tem, da se oborožiš s kimavčki in skušaš svoj strah pred konkurenco pokazati tako, da nastaviš veliko, močno lutko in se za njo skriješ. Ko ne upaš pred nasprotnika, se skriješ za lutko. Da bi vladal, vlekel evre iz blagajne in trobil o napredku. Napredek je torej to, da si strahopetec, ki s strahopetci skupaj ustvarjaš podobo, da je strah vrlina, nazadovanje napredovanje, izguba naključje, dolg pa...

V nogometu marsikdaj nisem imel prav. Koliko in kdaj sem imel ali nisem imel, so me potrdili rezultati. Leta 2011 ni imel Triglav centa dolga, osvojil je sedmo mesto v prvi ligi, igralce pa prodajal v AC Milan, na primer. Igrali so domači fantje in tisti tuji, ki so bili boljši od domačih. Taka je bila športna politika, koncept dela pa jasen: mlade igralce ustvarjati za domačo ekipo, druge gorenjske ekipe ter za nogometni trg.

Nikdar nisem bil strahopetec in zato sem vložil kandidaturo. To je bil poskus, ki je uspel: ljudje smo v tem času pokazali kakšni smo. Zato se je seveda splačalo izpostaviti, ker pri vsem skupaj nikakor ne gre za čustva ampak za številke, dejstva, podatke, rezultate. Lahko se le zahvalim tistim, ki to podpirate. Kranj je prevečkrat močvirje kjer vlada zatohlost odnosov in zahrbtnost.

Čisto zares in na koncu pa temeljna resnica: štejejo goli.

Miran Šubic, urednik Trme