Svečano obljubljam, da ne bom več moril bralk in bralcev Trme s fuzbalskimi peripetijami, razen v rubriki Prehitek kar po slovensko pomeni - prepovedan položaj oziroma ljudsko "ofsajd" (off side) in je namenjena kranjskemu športu.

Danes sem namreč z odliko opravil še eno nalogo v življenju. Ljudem sem v približno 15 minutah v obraz povedal, kar jim gre. Po moji oceni, seveda. Nisem bil nikdar v življenju marionetka, ki bi plesala kot drugi vlečejo niti in zato sem s pretvezo kandidature razkrinkal početje ozke skupine ljudi. Ne trdi, da je to početje slabo - trdim pa, da je zame osebno zavržno, sramotno. Gospod Vrtač, gospa Zevnik, gospod Stojanovič, gospod Matijaševič in podobni so lahko najbolj bogati, najbolj poslovni, najbolj uspešni -zame so nogometno ničle. Ker si ne upajo izvesti poštene skupščine, ker ne omogočijo poštene kandidature. To je za klub javnem interesu žalostno, na dolgi rok pa porazno. Ker v njem potem živijo in životarijo kreature, ki so prvi pri koritu in katerih pamet je odlično plačana - rezultati pa so dolgovi, športna polomija in še kaj.

Sem jaz najbolj pameten? Daleč od tega, naredil sem življenjskih in nogometnih napak za res dolg seznam. Le bežal pa nisem velikokrat pred sabo in odgovornostjo, ki sem jo nosil. Nekoč sem stopil pred 25 igralcev članske ekipe in jim povedal, da sem kriv, ker nas mečejo iz lige. Pričakoval sem kako klofuto, vsaj grdo besedo. Ne, takrat smo bili celota, to je bilo zame eno najlepših doživetij v nogometu in življenju: bilo jim je hudo, zamerili so mi napake, a držali smo skupaj. Potem je Triglav ostal v ligi in sam se nisem pustil spoditi iz nogometa sedanjemu predsedniku UEFA in bivši premierki Slovenije. S takimi sem znal ravnati zato seveda ne morem dovoliti, da o meni dvignejo rdeči kartonček ljudje, ki si po nogometni in človeški plati zaslužijo od mene samo eno stvar: prezir.

Danes na tribuni kakih dva ducata strahopetcev ni ploskalo dobrim akcijam in golom. Sami sebi so potrjevali svojo resnico in do tega imajo vso pravico. Jaz pa sem sam sebi potrdil, da v življenju nekaj šteje, če imaš hrbtenico: stopil sem prednje, sam proti vsem, in povedal, kar mislim.

Življenje gre naprej, Triglavu želim toliko dobrega kot sebi. Vsem nam pa, da bi bili pripadni svojemu mestu in njegovim simbolom. Športna blagovna znamka Triglav to je in zato držim pesti za nogomet, košarko, vaterpolo, hokej, atletiko, tenis...vse. Ker sem Kranjčan in Triglavan.

Miran Šubic